Home

Achtergrond 226 x bekeken

BAI: eind deze week driekwart aardappelen geoogst

Door het mooie weer is aan het einde van de week ongeveer 75 procent van de consumptieaardappelen geoogst.

In het zuidwesten loopt de aardappeloogst achter ten opzichte van de rest van het land, stelt Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw. "Dat komt door de regenval daar midden vorige week."

De oogstomstandigheden zijn de laatste dagen flink verbeterd, constateert BAI. "De snelheid waarmee aardappelen worden gerooid, wordt dan ook met de dag opgevoerd. Berichten uit het veld bevestigen dat de gemiddelde hectareopbrengst ongeveer 10 procent lager uitpakt dan vorig seizoen en dat ook het percentage grof minder is dan in voorgaande jaren."

Er zal in een aantal gevallen met spanning worden gekeken naar hoe de aardappelen zich houden in de bewaring. "Er zijn al meldingen van partijen die als gevolg van natrot binnen afzienbare tijd weer moeten worden uitgeschuurd."

Of registreer je om te kunnen reageren.