Home

Achtergrond 476 x bekeken

Appels vissen

Vertegenwoordigers van de noordelijke provincie Gyeongsang in Zuid-Korea gooien appels in de rivier Cheonggy Stream.

Het is onderdeel van een promotie voor appels en peren. De rivier stroomt door Seoul, waarna bewoners van de hoofdstad het fruit uit de rivier vissen met schepnetjes. Jaarlijks komen veel bewoners af op deze bijzondere happening. De provincie Gyeongsang is een fruitproducerende provincie en belangrijk voor de bevoorrading van de hoofdstad van Zuid-Korea. Foto EPA

In Zeeland was het gisteren alle hens aan dek om zoveel mogelijk aardappelen te oogsten voor de regen. Hier rooit een medewerker van akkerbouwer Arnold Timmerman uit Kattendrijke aardappelen met hulp van loonbedrijf Van den Dries. Foto Anton Dingemanse

Monteurs zijn bezig met het afmonteren van een nieuwe menger in mengvoerfabriek De Hoop in het Achterhoekse Zelhem. Het gaat om een dubbelassige paddelmenger die per charge vijf ton voer aan kan. Eerder werd al een nieuwe hamermolen geplaatst. De nieuwe menger heeft mogelijkheden voor de toevoeging van maximaal 20 vloeistoffen en levert snel een uniform product, meldt directeur Gertjan Buunk. Foto Theo Kock

Medewerkers van bouwbedrijf Haak en Bijlstra uit Westergeest zijn druk in de weer met de verbouwing van de melkstal van maatschap Van der Veen in het Friese Kollum. De broers Henk en Wiebe van der Veen laten een nieuw tanklokaal plus een plek voor drie melkrobots en een separatieruimte neerzetten vóór de bestaande stal. Die is eind jaren zeventig gebouwd, maar wordt nog niet vervangen. De broers Van der Veen melken 160 koeien. Ze kunnen die echter nog prima huisvesten in de bestaande stal. Het bouwbedrijf moet de komende weken stevig doorwerken. De robots komen volgens afspraak eind novenber. Begin december moeten ze draaien. Foto Roelof Stroetinga

Negentien traditionele platbodems onder zeil zijn gisteren vanuit het Zeeuwse Sint-Annaland vertrokken voor een bietentocht naar Willemstad. De bietentocht wordt dit jaar voor de twaalfde keer gehouden en is bedoeld om de Zeeuwse beurtvaart van de vorige eeuw in ere te houden. Bij de tocht gaan schippers met een symbolische hoeveelheid bieten, met een bemanning in klederdracht zeilend en voortgetrokken in vier dagen via Goes, Zierikzee en Bruinisse naar Willemstad. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.