Home

Achtergrond

Antonie Kamerling overleden

Acteur en zanger Antonie Kamerling is woensdag op 44-jarige leeftijd overleden. Kamerling maakte zelf een einde aan zijn leven.

Dat liet zijn zwager, Albert Verlinde, donderdag weten. ”In de namiddag van woensdag 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beeïndigen. In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden”, aldus Verlinde in een reactie die hij samen met Kamerlings vrouw, actrice Isa Hoes opstelde.

”Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten.”De dood van de blonde acteur domineerde donderdag de hele ochtend het microblog Twitter. In de lijst van tien meest getwitterde onderwerpen wereldwijd waren er zes gerelateerd aan Kamerling.

Kamerling brak begin jaren negentig door als acteur in de tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), waarin hij de rol van Peter Kelder vertolkte. Olga Madsen, creative producer van de soapserie en ontdekker van Kamerling: ”Antonie was een heel bijzonder, talentvol mens. Juist de meest talentvolle mensen kunnen waanzinnig emotioneel zijn. Hun fantasie schiet alle kanten op, en soms de verkeerde kant.”

GTST-collega Babette van Veen liet via Twitter weten: ”Wat een verdriet, ben er stil van... zo’n mooie man met zoveel geluk en succes, vrienden, super vrouw en prachtige kinderen, hoe kan zoiets?”

Joop van den Ende, producent van de musical Sunset Boulevard waarin Kamerling een hoofdrol speelde: ”Verschrikkelijk, we zijn geschokt. We kennen hem als de meest sympathieke collega die er is.”

Koffietijd gestopt

Het RTL-programma Koffietijd is donderdag onderbroken na het overlijden van Antonie Kamerling. Volgens een woordvoerder van de zender waren de presentatrices Quinty Trustfull en Loretta Schrijver dusdanig onder de indruk van het bericht dat zij de uitzending stopten.

SBS 6 past donderdagavond de programmering aan. Om zes uur wordt een extra editie van Shownieuws uitgezonden en de reguliere uitzending van Shownieuws staat geheel in het teken van de dood van de acteur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.