Home

Achtergrond 225 x bekeken

Amerikanen wandelen maar weinig

Australiërs lopen het meest, Amerikanen veruit het minst. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek dat maandag gepubliceerd werd.

Volwassenen in het westen van Australië doen per dag gemiddeld 9.695 stappen. In Zwitserland is lopen met 9.650 stappen ook een favoriete bezigheid. Japanners doen het wat kalmer aan, maar laten dagelijks toch nog 7.168 voetstappen achter. De Amerikanen worden door de onderzoekers echter "behoorlijk inactief" genoemd. Zij doen maar 5.117 stappen.

Volgens hoofdonderzoeker David R. Basset wordt het grote verschil verklaard doordat Amerika een 'autocultuur' heeft en het openbaar vervoer niet overal even goed ontwikkeld is. Om hun achterstand in te halen moeten de Amerikanen dagelijks 30 tot 40 minuten extra lopen.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.