Home

Achtergrond 1 reactie

Alta verkoopt 10 miljoen rietjes sperma

Alta verwacht dit jaar meer dan 10 miljoen rietjes sperma te vermarkten.

Dat meldt de fokkerijorganisatie.

Met een groei van 15 procent per jaar en meer vraag naar genomic-geteste stieren kiest Alta ervoor om fors te investeren in zijn productiefaciliteiten. In Cananda, de Verenigde Staten en in Nederland zijn straks vier KI-stations met een gezamenlijke capaciteit van ruim 15 miljoen rietjes sperma.

Alta geeft aan dat in Amerika al 40 procent van zijn klanten sperma van genomic-geteste stieren gebruikt. De organisatie gaat ervan uit dat ook in de rest van de wereld deze trend doorzet. Daarom wordt komende jaren ruim 4 miljoen euro geïnvesteerd in verbetering en vergroting van de productiecapaciteit op de KI-stations. Alta geeft aan wachtlocaties in Roodeschool en Uithuizen te willen verkopen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    JOOO

    geloof je het zelf???? nee dus

    ze hebben niet een fatsoenlijke stier

Of registreer je om te kunnen reageren.