Home

Achtergrond 206 x bekeken

Alpe d'HuZes fietst 12 miljoen bij elkaar

Stichting Alpe d'HuZes heeft het recordbedrag van meer dan 12 miljoen euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Youp van ‘t Hek overhandigde vandaag in het Rotterdamse Luxor theater de cheque aan Ton Hanselaar, algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding.

Alpe d'HuZes is een inzamelingsactie waarbij geld bijeen wordt gefietst voor de strijd tegen kanker. Teams van oud-wielrenners, tv-presentatoren, musicalsterren en acteurs gingen de uitdaging aan. BN'ers als Michael Boogerd, Caroline Tensen en Ruth Jacott stapten op de fiets en beklommen samen met 3000 deelnemers in juni van dit jaar maximaal zes keer de legendarische Franse berg Alpe d'Huez.

Het getal 6 staat symbool voor de eerste editie van de tocht op 6 juni 2006, toen 66 wielrenners zes keer omhoog fietsten. Zij haalden ruim 370.000 euro op. In de daarop volgende jaren werd dit bedrag steeds ruimschoots overschreden.

Vorig jaar leverde de actie nog 5,6 miljoen euro op. Deze vijfde editie werd de lat opnieuw hoger gelegd met 10 miljoen als streefbedrag. Alpe d'HuZes is met dit bedrag de grootste particuliere inzamelactie voor KWF Kankerbestrijding.

De opbrengst van het wielerevenement gaat naar een eigen onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding en wordt onder meer besteed aan een revalidatieprogramma voor kankerpatiënten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.