Home

Achtergrond 171 x bekeken

AkzoNobel ziet omzet en winst stijgen

AkzoNobel heeft de omzet en de winst in het derde kwartaal zien stijgen.

Vooral de opkomende markten waren opnieuw verantwoordelijk voor de omzetgroei. De volwassen markten bleven achter, maakte het concern donderdag bekend.

De omzet kwam uit op 3,9 miljard euro, een stijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en iets hoger dan de verwachting van analisten. De nettowinst steeg met 21 procent naar 238 miljoen euro, waar een winst van 217 miljoen euro was verwacht. Het bedrijfsresultaat maakte een bescheidener stijging mee van 9 procent naar 574 miljoen euro. Dat is lager dan de 587 miljoen euro die analisten hadden voorspeld.

Voor het gehele jaar 2010 herhaalde de grootste verfproducent ter wereld ,,voorzichtig optimistisch'' te zijn. AkzoNobel merkte op dat vooral in de volwassen markten de bouw- en huizensector zwak blijven, maar dat er aanwijzingen zijn dat de vraag vanuit de industrie een structureel karakter heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.