Home

Achtergrond 1 reactie

Akkoord in EU over extra heffingen trucks

De EU-landen kunnen vrachtwagens extra gaan belasten voor milieuschade en geluidshinder.

De EU-ministers voor Transport hebben daarover vrijdag in Luxemburg overeenstemming bereikt, aldus ingewijden. Nederland heeft zich onthouden. De nieuwe Nederlandse minister Melanie Schultz was niet aanwezig bij het EU-beraad.

Door het akkoord zouden EU-lidstaten de mogelijkheid krijgen trucks gemiddeld zo’n 3 cent per kilometer te laten betalen voor luchtverontreiniging en geluidshinder. Ook mogen ze al bestaande tol voor het gebruik van het wegennet in de spits gaan variëren. In de meeste landen bedraagt die tol nu ongeveer 15 cent per kilometer.

Het Europees Parlement moet zich nog over het plan uitspreken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    De regering mag de transportsector wel 3 cent tegemoet komen voor oponthoud door files en omleidingen. Het is tenslotte de motor van de economie. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.