Home

Achtergrond 197 x bekeken

AVRO zoekt leukste museum van Nederland

De AVRO viert de tweehonderdste aflevering van het tv-programma Museumgasten met een zoektocht naar het leukste museum van Nederland.

Op de website van het programma kunnen bezoekers op hun favoriet stemmen. Dat heeft de omroep dinsdag bekendgemaakt. In de lijst zijn 140 musea opgenomen die door de AVRO geselecteerd zijn. Daaronder vallen onder meer het Amsterdams Historisch Museum, Beeld en Geluid Experience in Hilversum, het Frans Halsmuseum in Haarlem en Paleis Het Loo in Apeldoorn. Mocht een museum niet in de lijst staan, dan kunnen bezoekers hun voorkeur zelf toevoegen.

Zaterdag zond de AVRO de tweehonderdste aflevering van Museumgasten uit. In elke aflevering bezoeken twee bekende of minder bekende Nederlanders een museum of tentoonstelling om hun oordeel te vellen. Acht jaar geleden was Museumgasten voor het eerst te zien.

In de tweehonderd afleveringen gaven vierhonderd Nederlanders hun mening over de musea in Nederland. Op een groot deel van deze musea kan tijdens de zoektocht gestemd worden. Het museum met de meeste stemmen verschijnt in een speciale aflevering van Museumgasten.

Bezoekers van de website kunnen tot en met 9 november hun stem uitbrengen. In de week van 10 november maakt de AVRO de winnaar bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.