Home

Achtergrond 197 x bekeken

244.000 Duitsers willen niet op Street View

Circa 244.000 gezinnen in Duitsland hebben Google gevraagd beelden van hun huis te verwijderen van de online stratenatlas Street View.

Dat is circa 3 procent van de huishoudens in de twintig Duitse steden waar Street View eind dit jaar actief wordt, meldde Google donderdag.

De opnames van voor de beelden, die in Nederland al langer online zijn, hebben in Duitsland tot veel ophef geleid. In een eerdere opiniepeiling zei 52 procent tegen de afbeelding van hun huis te zijn. Het aantal mensen dat daadwerkelijk heeft gevraagd om hun woning onzichtbaar te maken, is dus veel lager uitgevallen.

Google heeft de betreffende huizen onscherp gemaakt. Ook als één bewoner van een flat daarom had verzocht, is de hele flat onscherp gemaakt. De actie kan niet teruggedraaid worden, omdat het internetbedrijf de originele beelden heeft veranderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.