Home

Achtergrond 3 reacties

22 landen in voortslepende voedselcrisis

22 landen verkeren door natuurrampen, binnenlandse conflicten en een onderontwikkelde landbouw in een langslepende voedselcrisis.

Dat schrijft de wereldvoedselorganisatie FAO, onderdeel van de VN, in een rapport over de huidige voedselzekerheid wereldwijd. Volgens de FAO zijn meer dan 166 miljoen mensen in deze 22 landen ondervoed. Dat komt neer op ruwweg 20 procent van het totale aantal mensen dat over onvoldoende voedsel beschikt. De FAO spreekt van een vicieuze cirkel: door gebrek aan voeding krijgen mensen te weinig energie en stokt economische ontwikkeling, waardoor het voedseltekort verder toeneemt.

De FAO stelt voor dat meer geld wordt gestoken in projecten die niet alleen tijdelijk voedseltekorten oplossen. Het is volgens het VN-agentschap beter boeren te ondersteunen, en zoals het Chinese spreekwoord luidt geen vis te geven, maar te leren vissen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Nederland heeft ook al voedselbanken,er zijn landen die dat niet hebben ,moeten ze op een houtje bijten

 • no-profile-image

  gert

  In Nederland hebben we ook een natuurramp ,dat de overheid natuur aanlegt op goede landbouwgrond,ze zijn zo blij met de kiekendief

 • no-profile-image

  gert

  Natura 2000 en de EHS zijn ook natuurrampen

Of registreer je om te kunnen reageren.