Home

Achtergrond 273 x bekeken

15.000 bloembollen geplant in Lansingerland

De Gemeente Lansingerland (Bleiswijk en Berkel & Rodenrijs) is één van de vijftien winnende gemeenten van het nationale cadeau Lentebloei.

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft dit cadeau, bestaande uit 15.000 bloembollen, in het kader van haar 150-jarig jubileum ter beschikking gesteld. Afgelopen zaterdag werden deze bloembollen geplant. Het planten van de bloembollen vormde een mooie afsluiting van de voltooiing van de herinrichting van het gebied De Kruisweg e.o. Daarnaast is ook het 65-jarige bestaan van de actieve buurtvereniging van De Kruisweg aanleiding geweest voor deelname aan de wedstrijd.

Het winnende plan is door de gemeente Lansingerland samen met een aantal enthousiaste bewoners uit het buurtschap De Kruisweg opgesteld. Henk de Paepe, wethouder Beheer Buitenruimte van de gemeente Lansingerland, heeft samen met Sjaak Langeslag, voorzitter van de KAVB en Klaas van Schie en diens (klein)kinderen (een familie die al generaties lang in De Kruisweg woont) de eerste bloembollen geplant.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.