Home

Achtergrond 2 reacties

Zweedse parlement staat meer wolven toe

Het Zweedse parlement heeft vandaag besloten dat er tot en met 2014 jaarlijks twintig wolven extra in leven mogen blijven in het land.

Daarmee wil de volksvertegenwoordiging de populatie stabiel houden op 230 dieren in plaats van 210. Omdat de dieren vee aanvallen, mag er jaarlijks een aantal wolven worden gedood. Nationaal en internationaal is er veel kritiek op de Zweedse wolvenjacht. Volgens de staatsnatuurbescherming (Naturvardsverket) staat de maandag gekozen 'versterking' van de populatie met twintig dieren daar los van.

"Het nieuwe aantal is gebaseerd op voorspelde emigratie en immigratie van wolven uit Finland en Noorwegen en heeft niets met de discussie te maken'', aldus een woordvoerder van Naturvardsverekt tegen het Zweedse persbureau TT.

Zaterdag startte voor het eerst in 45 jaar in Zweden een 'allemansjacht' op de roofdieren. Elfduizend Zweden kregen een licentie om wolven te mogen schieten. Zondagavond stond de teller op zeker 23 gedode wolven, maar van tien andere aangeschoten dieren is het lot nog onzeker.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wandelaar

  Het is bijna 2000 kilometer van Ystad tot in het noordelijkste puntje van Lapland. En daar mogen 230 wolven leven? Omdat ze nu en dan een zwak rendier uit de miljoenvoudige kudde opeten. Wat een stelletje diervijandige krentenkakkers zijn die Zweden.

 • no-profile-image

  Heidi

  Lekker is dat ben het er niet mee eens de wolven zitten al in Duitsland en komen zo weer in nederland terecht, zeg nu zelf die beesten hebben hier geen ruimte
  Alhoewel ze op de veluwe de wilde zwijnen wel kunnen opeten

Of registreer je om te kunnen reageren.