Home

Achtergrond 62 reacties

Zweedse jagers schieten 23 wolven

In Zweden zijn zaterdag en zondag duizenden mensen op wolvenjacht gegaan.

23 beesten lieten daarbij het leven, aldus Zweedse media. Voor het eerst in 45 jaar had iedereen het recht om een vergunning aan te vragen om wolven te schieten.

Bijna 11.000 Zweden kregen de vergunning. In totaal mogen tot half februari 27 wolven worden geschoten. Het quotum voor de jagers is dus al bijna verbruikt.

In Zweden leefden volgens het landelijke natuurbeschermingsinstituut voor de actie zo'n 250 wolven. De dieren vallen soms rendieren en ander vee aan. Om deze economische reden mogen er in Zweden volgens het parlement hooguit 210 wolven leven. Na een succesvolle paartijd is volgens de overheid een overschot ontstaan.

Jagers worden ieder jaar ingeschakeld om wolven te schieten, bijvoorbeeld als ze vee hebben gedood. Het 'allemansjachtrecht' is een experiment. Om te voorkomen dat er te veel wolven worden doodgeschoten, moeten jachtleiders elk uur bellen of te kijken of het quotum niet wordt overschreden.

De wolf was in Scandinavië bijna uitgestorven toen in de jaren zeventig een jachtverbod werd ingesteld. Noorwegen en Zweden werkten jarenlang aan een herintroductieprogramma dat volgens de twee landen meer dan geslaagd is. Een Zweedse natuurbeschermingsorganisatie vindt echter dat de populatie wolven nog niet gezond is. De organisatie heeft daarom een klacht ingediend bij de Europese Commissie in de hoop dat de Zweedse jacht wordt gestopt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  @Anti,jacht Aan wiens regels heeft de landbouw zich niet gehouden? Aan de wettelijke regels of die van Wakker Dier?
  Ik geloof niet dat deze organisatie enige bevoegdheid heeft om welke regel dan ook op te leggen maar het kan zijn dat ik iets gemist heb.Licht je uitspraak eens nader toe als je wilt ik ben zeer benieuwd.

 • no-profile-image

  .

  Ik ben ook anti jicht. Heb je last van jicht dan? Nooit geweten dat het ook je hersenen aantast.

 • no-profile-image

  koetje

  Nee anti, ik heb geen krant,want de krant brengt de leugen in het land.Daarom iets meer toelichting aub.

 • no-profile-image

  .

  Anti jacht, heb je de (wijze) woorden gelezen van Spotvogel? Weet je waarom er niet naar je geluisterd wordt? Simpel, je veegt de vloer aan met andersdenkenden en predikt haat, niet beseffend dat juist jijzelf de polarisering op gang brengt. Nog wat: gebruik geen taal of woorden die niet bij je IQ passen, je kan het woord tendentieus nog niet eens fatsoenlijk spellen. Of lees je af en toe stiekum de Telegraaf? Enfin, ga zo door, je zal een roepende in de woestijn blijven.

 • no-profile-image

  anti

  Geweldig, zo'n kermende in de sneeuw liggende jager, net aangeschoten door een wolf, bloedend uit zijn oren. Met de doodangst in de ogen weet hij meteen wat hij jaren zelf heeft aangericht. Een geweldig beeld zou ik dit vinden en het op alle sites publiceren. Er zijn maar een paar gekken in dit land en dat zijn zij die mijn uitlating gek vinden. Ik citeer een Franse wijsgeer: "Ce sont seulement les imbiciles qui ne changent pas d'avis". Een er van is een boer uit Overijssel, die het GEER doet.

 • no-profile-image

  W Geverink

  In zweden zijn ze net als hier nuchter en hands on. Er zullen hooguit een handje vol wolven geschoten worden omdat deze dieren heel slim en heel schuw zijn. Zo houden ze de zaken in ballans. Om daar zo emotioneel over te doen?

 • no-profile-image

  geen boer

  agd.nl weet wel waar ze de clicks vandaan moeten halen: elke week VrebaHoff nieuws en dagelijks iets over fauna. En wat die wolf betreft; ik ben blij dat deze discussie in Zweden speelt en niet hier, hoewel je af en toe van die 'herintroductie' ideeën hoort. Uiteraard altijd volledig beheerd en 'gemanaged' op kosten van de belastingbetaler!

 • no-profile-image

  anti

  @................jij begrijpt die franse tekst natuurlijk niet. Dat hebben meer imbecielen. ik vind zo'n kermende jager het einde, hij waarschijnlijk ook. (goeie he) Dat ongeluk gun ik ze van harte. daar hoop ik zelfs op en met mij duizenden en duizenden meer. Daar houd jij mij niet van tegen en als je vindt dat ik de gevangenis in moet, span dan een rechtzaak aan. ik blijf bij mijn uitspraak: er is niets mooier dan een van doodsangst kermende jager.

 • no-profile-image

  Peter

  Zoals Annelies schrijft dood bloedende schapen terwijl een schaap genoeg geweest zou zijn voor een troep wolven. Dus al moorden ze schapen of kalveren of doden een kind dat geeft zeker niets de wolven moeten blijven. Die anti-reageerders zijn nooit geen boeren dat zijn degene van wakkerdier die ten eerste opgeruimd moeten worden. Of ze now 23 wolven schieten of 230 eene wolf is nog teveel, dus Zweetse jagers schiet er maar gewoon op los tot de laatste toe.

 • no-profile-image

  .

  He Drijf, straks vraagt die jicht waar stront dan vandaan komt als de ruimte hol is. Ach, heeft ie ook eens gelijk.

 • no-profile-image

  drijf

  Herhauwer,Nu ga je volgens mij iets te kort door de bocht,Het feit dat mensen tegen het voor de lol doodknallen van dieren zijn heeft ook iets met de manier van vragen te maken.
  Als je iemand deze vraag stelt zal iedereen er mee eens zijn dat dit niet mag.
  Als je mensen vraagd of ze er moeite mee hebben dat een grondeigenaar in zeer beperkte mate oogst van dieren die op zijn/haar eigen grond leven en eventueel schade bestrijden,zal de meerderheid daar geen moeite mee hebben.
  Ik heb je dit trouwens zelf al eens horen zeggen op een reactie op een ander artikel.Mijn idee is:ALLES MET MATE.

 • no-profile-image

  .

  En stiekem. Het gaat erom dat je mensen kleineert om hun in jouW ogen domheid met woorden die je niet eens fatsoenlijk spelt.

 • no-profile-image

  drijf

  Voor anti weer overkookt,draagt,draagdt,droeg,draag,draagde,droegde............

 • no-profile-image

  drijf

  Punt 3. In de winter zijn de jongen oud genoeg om zelfstandig te overleven in de roedel als de moeder eventueel geschoten wordt.
  (sorry,W.Geverink, ik wilde dit even aanvullen)

 • no-profile-image

  drijf

  KWEK,KWEK,KWEK Boem. Liever geschoten door een jager dan zo zurig als jullie
  Wat een rotleven moeten jullie hebben als je de hele dag zo bitter en gefrustreerd rondloopt(of rijdt) om zielige jagertjes te betrappen.
  Hoeveel van die wetsontduikende criminele moordenaars hebben jullie eigenlijk al oplaten pakken en veroordelen?

 • no-profile-image

  anti

  Heee ....(Puntjesman)man. Jij betichtte mij van een schrijffout. Vond ik knap met jouw iq. Nu maak je er zelf twee, want het is niet jou soort, maar jouW soort. En ook niet jou kant, maar jouW kant. Domoortje toch. (Zeker een paar keer gezakt voor de jachtcursus) Verder blijf ik bij al mijn uitlatingen, want ze geven juist aan hoe ik (en met mij velen) denk over jagers, lees natuurcriminelen. We dienen jagers te separeren.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Punt 1. Gezonde wolven hebben geen last van winterweer en een dik pak sneeuw maakt ze weinig langzamer. Punt 2. Wolven worden in de winter gejaagd omdat ze in de zomer logischerwijs geen mooie wintervacht hebben.

 • no-profile-image

  Ik heb

  OOOOO gaat het om bont te dragen, wolvenbont. Feodaler kan het niet worden. Ik vind het prima. wel hoop ik dat de bontdragers dezelfde ziektes krijgen als de mensen in de feodale tijd helaas kregen. Domme..... en Drijf, dat tijdperk ligt ver achter ons. En als jullie denken een re-incarnatie te zijn van Willem van Oranje.........Prima. Maar van mij mag je terplekke de schurft aan je lijf krijgen. En dan niet naar de dokter, nee..... naar de feodale medicijnman. Zo, daar zijn we ook weer vanaf.

 • no-profile-image

  zwalker

  LOFDICHT OP HET SCHURFTIG JAGER. Ik maak een sneetje in uw liezen, en ook een keep achter uw oor, u heeft niet veel meer te verliezen, rap gaat uw huid er nu vandoor, dat intens schurftige omhulsel, veel beter dat u dat verliest, blijft u hier nu maar lekker zweten, tot u subiet de dood verkiest!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Wolvenbont dragen? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Dat maken jullie er van. Een wolfcolbert met bijpassende stropdas mischien? Een wolfshuid gaat aan de muur. voor de open haard, of over de leuning van de bank. Sommige wolven worden geheel opgezet. En nee, ik heb er geen.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Even dimmen mannen, want ik ben achter de naaimachine gaan zitten, heb een strekkende mijl Heveadorper slipjesband aangeschaft en heb speciaal voor Dorhout Mees en de winkels van Swinkels écht wolvenbonten directoires voor nimrods ontworpen. Te verkrijgen mét of zonder wijd geopende muil. Binnenstebuiten gekeerd modelletje, dat spreekt voor zich! Dus heren jagers, hoe bar de winter ook mag worden: nooit meer een koud neusje en doperwtjes! Het prakkie blijft dus steeds op temperatuur!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Drijfsijssie, Anti Jacht laat zich soms wat teveel door emoties meeslepen en als ik daaraan mee zou doen dan werd ik helemaal mesjogge. Want dankzij de huidige regering en de door Parlement en Kabinet grondig verrabbezakte Flora en faunawet gebeuren er aan de lopende band jachtmisstanden waartegen vrijwel niet wordt opgetreden. Maar je hebt natuurlijk gelijk: de macht ligt in dit land niet alleen bij de regering maar uiteindelijk bij de kiezer. Ook al is die in overgrote meerderheid al sinds jaar en dag tegen het voor de lol doodschieten van dieren. Helaas vindt het CDA dat dit (het voor de lol doodknallen van leven) nou juist getuigt van een Normen- en Waardenvolle maatschappij. Het is toch eigenlijk te bizar om over te praten!

 • no-profile-image

  anti

  @Peter Brabant. (Jij bent toch niet DE PETER van boer zoekt .....) Dan had ik je uitspraken nog wel een beetje begrepen. Jij bent de Peter die nog in sprookjes gelooft, jij leeft nog in het tijdperk van de wolf en de zeven geitjes of roodkapje. Blijf in die fase, past wel bij jou. Maar.........Peter jij bent blijkbaar(nog) boer en pretendeert het voor het zeggen te hebben wat er in de natuur en op het platteland moet gebeuren. Niets is minder waar. Je moet blij zijn dat je nog MAG boeren. Je dient je te houden aan de regels, opgesteld in een democratisch systeem. de uitlatingen in jouw stukje zijn tendensieus. (Dat woord begrijp je toch wel??? Ja, je weet maar nooit bij boeren) Peterke: waar jij het over hebt is toaal iets anders. Ik beweer in grove bewoording, als begrijpt men het toch niet, de volkomen zinloze jacht onderuit te halen. Jacht is dierenmoord en heeft niets met populatiebehher te maken. Jacht is gewoon moord. Daar verzet ik mij tegen. Dat jij een hekel hebt aan mensen van wakkerdier is je eigen schuld. Indien de landbouw zich netjes had gehouden aan de regels en de zaak niet continue had besodemieterd, waren er geen anti groepen gekomen. Peterke, er ligt nu toch sneeuw, zoveel heb je nu dus niet te doen. Ga maar eens in een donkere kamer zitten en overweeg je zonden met als diepste gedachte: "Ik ben Peter en vergeef het hen, wat ze weten niet wat ze doen".

 • no-profile-image

  .

  Dank zij mijn INFILTRATIE gaat het hier lekker nergens meer over. GOED HÈ.

 • no-profile-image

  .

  Ja, ik denk ook wel dat ze in Zweden flink schrikken van een wipstaart en een idioot.

 • no-profile-image

  anti

  Wipstaartje: geweldig pleidooi. Zal...... niet blij mee zijn. Zou hij weer boos worden???? Misschien we een beetje BANG !!! Net als roodkapje.

 • no-profile-image

  drijf

  anti jicht, je zegt(schrijft) wat je denkt:
  Moet dan wel heel erg droevig gesteld zijn daarboven in je holle ruimte,
  je spuit alleen maar stront.
  Laat dat maar aan de ganzen over

 • no-profile-image

  .

  Je bent dus pro jacht, anti. Voor jouw soort hebben we mooie gevangenissen. Je punt is wel duidelijk, al zal je wel weer met een stellige tegenreactie komen.

 • no-profile-image

  .

  Anti, eerst opperde ik een gevangenis voor jou soort. Ik heb me vergist. Een gesloten inrichting voor zwaar geestesgestoorden is meer op zijn plek. Het een beetje naief van me te denken dat je iets bij te brengen was. Je bent voorspelbaar, er komt nu een diarree van scheldkannonades van jou kant. Toch moet ik je teleurstellen, want polariseren lukt je niet meer. Separeren is nu het motto.

 • no-profile-image

  drijf

  Beste ANTI JACHT
  Houdt het een beetje beschaafd en werk mee aan een goede discussie.
  Jouw gewauwel draagd nergens aan bij.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Heer Geverink, ik deed moeite om je uit te leggen hoe de Zweedse overheid met hun natuurwaarden omspringt. Allemansrecht: dat zegt toch genoeg dunkt mij. Die honderdmiljoenste wolf per hectare in dat onmetelijk grote land eet zo nu en dan een toch al ten dode opgeschreven afgeleefd Rendier. So what. De nationale kudde telt er miljoenen! Ook daar gaat het louter om de moordlust van hobbyjagers. Steeds méér. En steeds bloeddorstiger. Daarom noemde ik wijlen mijn oude 'leermeester' Lambart von Essen, oud-directeur van het Svenska Jaktforbundet. Hij zag al aankomen wat thans praktijk is. En ik ben blij dat ik niet hoef mee te maken waar het uiteindelijk in zal eindigen. Pure barbarij! Daarom is het zo goed dat er mensen zijn zoals Anti Jacht!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Heer Geverink, ik heb er persoonlijk geen problemen mee als dieren die lijden onder schurft of een andere ziekte of aandoening en die daardoor gedoemd zijn om een langzame dood te sterven, op een humane wijze uit de populatie worden genomen. Maar klopjachten zoals enkele dagen geleden in Zweden zijn afstotelijk en mens en dier onwaardig. Daarover zijn we het dus wel eens. Uit de opmerkingen van Peter blijkt een intense haat tegenover een dier dat hij niet eens kent uit de natuur. Jammer dat dit dan weer een aanleiding voor Anti Jacht is om daartegen te gaan ageren, want zo wordt er natuurlijk niets opgelost. Beste .,. in dit forum steek ik Anti Jacht helemaal geen hart onder de riem. Ik heb hem al eerder (in de forums over de haas en het ganzenbeheer) vriendelijk gevraagd om een beetje te matigen. Er mogen bést dingen bij hun naam genoemd worden, maar dan wel graag op een beschaafde wijze. Polariseren leidt alleen maar tot verwijdering en verharding en daar is uiteindelijk geen enkel doel mee gediend!

 • no-profile-image

  .

  Oh ja Anti, ga je nu opeens ons democratisch systeem aanhangen? Volg je die lijn, dan zal je ook moeten aanvaarden wat er volgens jou zoal mis gaat in ons land. Zolang er niets verandert blijf je dus een schreeuwende minderheid. Sorry dat ik niet inhoudelijk op het artikel reageer, maar als de AGD-redactie niet aan screening op de spelregels doet, moet toch iemand jou tot de orde roepen.

 • no-profile-image

  anti

  Lees/google: agd zweedse jagers schieten twintig wolven. Lees daarop mijn reactie. Dan is alles duidelijk.

 • no-profile-image

  geergerde boer

  ja anti jacht het is nu duidelijk je bent nog gekker dan ik dacht

 • no-profile-image

  W Geverink

  Spotvogel ik ben het met je eens dat vanuit een helicopter jagen geen manier van doen is. Jij noemt het woord sportief, ik niet. Jagen vind ik niet "sportief". Het jagen wat ik doe of beter gezegd laat doen is meer een act of mercy of een noodzakelijk kwaad. Anti jacht praat over hoe de natuur zich zelf regeld en dat is voor een groot gedeelte waar. Maar moeder natuur is meestal ook niet erg humaan met de manier waarop ze dat doet. Om even op mijn coyote populatie terug te komen. Het was een vruchtbaar jaar en er zijn veel te veel coyotes in een heel klein gebied. Moeder natuur heeft er daarom veel de schurft gegeven dit jaar en dat betekent dat ze doordat ze hun vacht verliezen een langzame bevriezingsdood tegemoet gaan. Ik laat zo veel mogelijk van de met schurft besmette dieren afschieten in ruil voor een handvol mooie pelts voor de jager. Ik regel dat zelf en er komt geen ambtenaar aan te pas. Ook verdien ik er geen cent mee. Wat die wolven in zweden betreft verdiend de manier waarop ze de populatie beheren geen schoonheidsprijs. Daar zijn ze door de rest van de wereld intussen op gewezen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het gekke is dat die wolvenhype in Zweden ook een gevolg was van een democratisch genomen besluit. Het Allemansrecht geeft iedereen het recht om de vrije ruimte te gebruiken. Vernielen mag niet, maar iedereen mag bijvoorbeeld in principe overal kamperen, tenzij er duidelijk is aangegeven dat zoiets verboden is. Met de jacht loopt zoiets natuurlijk uit de hand. Elf duizend akten afgeven om 27 dieren te laten afschieten is bijna de open inrichting ten voeten uit. Maar het is wel tekenend voor de mentaliteit van veel Zweedse jagers ,dat desalniettemin zoveel lieden zo'n akte aanschaften. Gelukkig krijgt het Zweedse parlement nu de internationale wind van voren. Dat zal hen een frisse neus bezorgen!

 • no-profile-image

  ?

  Ging mij erom, dat Jij laatst in vuur voor hem opkwam en als ik dit lees,ik nog meer afschuw voor deze partij krijg.
  Ik denk persoonlijk dat meer agrariers het ook kunnen accepteren als deze personen het niet waren, het overdreven fanatieke,doet hun geen goed.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gert toch, denk jij nou serieus dat er ook maar een wolf ter wereld is die vanuit het hemelse Walhalla van Sleeswijk Holstein of Mecklenburg- Vorpommern naar Hollandscheveld, Koekange of Emmererfscheidenveen zal komen rennen? In een dag tijd nog wel. Het is te gek voor woorden om zulke mallotenverhalen serieus te nemen. Net zoals het vreselijk is dat er bij ons nog serieus geluisterd wordt naar een krankzinnige zoals Professor Frans Vera, de geestelijk labiele WUR-gek uit Amsterdam, die ons Oostvaardersplassengebied heeft laten verkloten zodat daar nu 2000 Heckrunderen, 2200 edelherten en 2600 Konickpaarden lopen te verhongeren. Die psychopaat wil daar ook nog een paar honderd wolven loslaten! Het lijkt mij beter om zulke loslopende patiënten te muilkorven dan om hobbyjagers nog meer zinloze moordlust te laten botvieren op de natuur.

 • no-profile-image

  Leen

  Ze staan ook al voor de Nederlandse "grens". Ben benieuwd wanneer "milieu" tot inkeer komt. Eerst de vos, nu de wolf en straks de beer. Daarbij is het zwijnenprobleem van geen betekenis.

 • no-profile-image

  spotvogel

  En dat noemt zich een beschaafd land? Hoeveel marters, otters, bevers, lynxen, elanden, auerhanen en andere grote doelen zullen die gefrustreerde wolvenhaters op de korrel gaan nemen. Bij ons is er al geen handhaving, laat staan in zo'n onmetelijk uitgestrekt land. Hedendaags primitivisme!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Leen, ben je alweer aan het raaskallen? Dit gaat over Zweden man en die dieren komen echt niet vanuit Scandinavië naar Emmeloord om jou een stuk uit je reet te bijten. Déden ze dat maar. Dan was de beer los! (dat wil zeggen: de knorrepottenbeer, want die andere sterft nog dit decennium in Europa uit. Dankzij "Europa!"

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ik kende dat verhaal en het meeste ervan klopt helaas, beste ?.? ! Koffeman heeft alleen niks in de melk te brokkelen bij de Faunabescherming en is evenmin de bedenker van het adopteren van een appelboom, want dat bedacht een fruitkweker in Tull en 't Waal al eind jaren '60. En als ik het wel heb komt die kipadoptie ook uit die hoek! Jatwerk dus kennelijk? Ik was zelf lid sinds het eerste uur van Das en Boom maar heb dat opgezegd na die idiote hamsteractie en hun samenwerking met jagers bij de dassenburchtbescherming. Want als je even tijd hebt dan wil ik je wel Brabantse dassenburchten tonen die nog maar onlangs door jagers opgeblazen zijn. Daarom dus. Ik word onwel van lieden die zichzelf verrijken ten koste van de goede zaak en heb zelf nogal wat onkosten gemaakt waarvoor men geen geld zei te hebben. Denk dus niet dat ik bij die club hoor want dat is zeker niet zo. En by the way: van religies loopt het mij erg dun door de broek, zéker als die ook nog sektarisch zijn! Ik verzet me er wel altijd tegen dat organisaties als PvdD en Wakker Dier konsekwent door tegenstanders als terroristisch worden neergezet. Want zij maken gewoon gebruik van het democratisch rechtssysteem! Hoe een partij-ideoloog en -voorman die zichzelf verrijkt, op dure stand leeft en wetten aan zijn laars lapt moet worden getypeerd daarover wil ik nog wel eens een boom opzetten.

 • no-profile-image

  gert

  @herkauwer,de wolven in Duitsland bevinden zich op 100 km afstand van de Nederlandse grens,als ze willen ,zijn ze in 1 dag in Nederland .Trouwens de natuurorganisaties zien halsreikend uit naar hun komst,ze hadden al plannen voor een wildpark voor wolven in ZO Drenthe,net zoiets als de Oostvaarderplassen,waar de natuur zijn gang kan gaan

 • no-profile-image

  .

  Anti, je woorden zeggen zoveel meer over jou dan over mij. Compris?

 • no-profile-image

  annelies

  hier in Frankrijk hebben ze ook wolven die enorme schade aanrichten bij de schapenboeren. Mensen die medelijden met de wolven hebben, hebben jullie ooit gedacht aan de lammetjes waarvan de moeder doodgebeten is en die daarna doodgaan van uitputting en honger? En het lijden van de ooi die geen enkele weerstand heeft tegen zo'n wolf die veel meer beesten uitmoordt als dat hij nodig heeft om op te eten. Als er een wolf bezig geweest is liggen er overal schapen dood te bloeden.

 • no-profile-image

  W Geverink

  De zweden hebben gezorgd dat hun wolf weer terug is van (bijna) weggeweest. Ze hebben daar geen bemoeizuchtige emotionele mensen nodig nodig om ze te vertellen hoe ze hun eigen populatie moeten beheren.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Nou nou jongens, van mij mag het wel een tikje minder hoor. Anti Jacht, het is inderdaad vreselijk onsportief (onweidelijk) als er nu nog gejaagd wordt, maar handen afrotten.......!!! Jakkes! Het zou wat mij betreft ruimschoots voldoende zijn als de boel zou af-vriezen! En dan niet alleen de handen! Maar dat gaat niet lukken, want er zit een verwarmde tok in die lederhosen! Ik ben wel aan die lui gewend want er staat een opgezet koppel hier in het muiseum. Vers geschoten op de Posbank! Pronkstukken! Want bij leven schijnen ze blauw bloed gehad te hebben. Sterft ook al uit! Mooi hé? Ik hoop dat de Zweedse regering flink schrikt van alle kritiek en dat ze de prachtige wolf voortaan gewoon met rust laten. En dan pakt hij zo nu en dan een jager. Gewoon, natuurlijke selectie!

 • no-profile-image

  .

  Spotvogel, je mag erover denken wat je wilt, maar ik neem het je kwalijk dat je juist in dit forum anti-jacht een hart onder de riem steekt. Had ik niet van je verwacht, omdat hij zich hier onnodig radicaal opstelt. Zoals hij zich hier opstelt kan niet en hoeft niet. Of heb ik je menselijke maat dan toch verkeerd ingeschat? Hoop jij dan echt hetzelfde? Graag antwoord. Het zou een hoop duidelijk maken over de manier waarop jullie in de wereld staan.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Wat heb ik nou weer aan mijn bakfiets hangen? Mooie wintervacht?? Wolven zijn toch verdomme geen ordinaire bontjassen? Hoogstaande sociale wezens zijn het, met een hoger i.q dan menig mens! Bovendien: het ging toch om het bestrijden en voorkomen van schade? Of ontmaskeren we hier alweer een verhulde jachtleugen? Ach ja, jagers zijn nou eenmaal gedegenereerde jakhalzen met schurftige streken. Die wil ik hier absoluut niet in de collectie hebben. Ze stinken!

 • no-profile-image

  drijs

  Meer dan hun lief is? verklaar U nader.
  Zelfs in de jagerswereld is het zo dat men wetsovertreders graag aangepakt ziet.Trouwens wat is het nut van deze discussie? Voorlopig (deze kabinetsperiode) is de jacht gewoon toegestaan volgens de wet (CDA IS DE GROTE SCHULDIGE NATUURLIJK) Laten we rustig de verkiezingen afwachten,dan zullen we zien hoe het dan gaat.

 • no-profile-image

  anti

  .......gaat helemaal uit zijn dak. Ik heb hem goed geraakt. Wat is hij gefrustreerd. Waarom toch??? Ik zeg (schrijf) wat ik denk. Dat jij een jagertje bent, dat bang is zijn hobby kwijt te raken, boeit me niet. Of was jij ook graag naar Zweden gegaan voor die moordpartij???? ....Zoek nu eens een fijne hobby. Bv. ga zingen: zeg roodkapje, waar ga je.....

 • no-profile-image

  drijf

  .,. Zal wel wipstaartenmest zijn.

 • no-profile-image

  anti

  Ja ik heb het compris. Maar ik blijf bij mijn woorden. Er is geen betere jager dan een .... jager. (Vul het woord in en kleur de plaatjes rood) Elk beheer is flauwekul. Het is simpelweg een ander woord voor plezierjacht cq. dierenmoord. Wanneer starten we nu eens met jagersbeheer???

 • no-profile-image

  anti anti

  koetje boe, je leest dagelijks over overtredingen die in de landbouw/veeteeelt/BIOINDUSTRE worden gemaakt. Punt. Heb jij geen krant?????????
  @.............ik heb dat woord idd verkeerd gespeld, maar dat is niet zo erg als je eigen naam niet kunnen schrijven......
  Verder blijf ik bij al mijn uitlatingen en wil wel degelijk polarisering, want die natuurcriminelen zijn toch niet voor rede vatbaar. Dat blijkt nu weer: jagen gewoon door onder deze weersomstandigheden. Ik hoop dat hun handen bevriezen en er daarna afrotten. Punt. Dat is polarisering. Daar hou ik van. Duidelijk zjn. Geen stinkende wonden dus...........behalve die rottende handen. En ik niks bereikt???? In eerdere forums heb ik al diverse malen aangetoond dat door mijn INFORMATIE en INFILTRATIE veel gemeentes niet meer verpachten. Geweldig is dat. Zo verstandig moeten boeren ook zijn. Verpachtende boeren dragen bij aan natuurcriminaliteit en dat is alleen maar jammer.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Heer Geverink, ze zullen er inderdaad niet veel schieten, want net als Canada is ook Zweden tamelijk uitgestrekt. En er ligt op veel plaatsen nu een aardig pakje sneeuw. Maar die 'sportsmen' zijn zo "cool" om vanuit de lucht te jagen. Per helikopter of vliegtuig. Erg sportief! Mijn helaas overleden oude vriend en oud-directeur van het Svenska Jaktforbundet beijverde zich zijn leven lang voor een goed beheer van de verdwijnende Zweedse broedpopulaties van de (Geelbek)taigagans en de Dwerggans. Maar omdat Skaoner boeren klaagden gaf de regering hen en jagers toestemming om op die zeldzame vogels te jagen. Resultaat: vul zelf maar in. Op deze manier gaat alles in sneltreinvaart naar de kloten, want de mens is dom-destructief en kent geen remmingen als daaraan niet van hogerhand een halt wordt toegeroepen. Beheer is prima, maar dan alleen door terzake kundige en goed opgeleide specialisten.

 • no-profile-image

  ?

  <>

  Spotvogel, erg intressant persoon als je dit zo leest.

 • no-profile-image

  flambert

  Extremisme ten top,zie je steeds vaker hier op deze plek!Lamzakken genoeg!Gelukkig luistert er geen hond naar,Ha Ha.

 • no-profile-image

  .

  En naief met een trema.

 • no-profile-image

  anti

  Prachtige reacties allemaal. Alle reacties, als het maar tegen de jacht is, zijn geweldig. We kunnen de jacht niet genoeg in een kwaad daglicht stellen. Las vanmorgen dat de jagers met dit weer niet meer zouden jagen. (Zou een gedragscode zijn. Ik weet wel beter, zeker als het om jagersgedrag gaat) Althans dat beweerde een paar van die prostaatzieke bestuurders van de KNJV, van Hulst en die zieke Koffeman. Niets is minder waar. Dinsdag ontdekte ik een groep jagers, die alle vossenbouwen aan het afrijden waren met zo'n kut-tekkeltje. Hondeje erin, allemaal met het geweer rond het vossehol en afknallen die vossen. Ja, dat heet wilbeheer. Nee, het is beheer door wilden, barbaren, criminelen. En dan gun ik ze dat hun handen eraf vriezen, ze impotent thuis komen en moeder de vrouw met een echte vent in bed ligt. Misschien richten ze daarna de loop op henzelf. Zou te mooi zijn om waar te wezen.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Geen probleem Drijf,Sijssie. Goeie aanvulling.

 • no-profile-image

  anti

  Antwoord aan afdrijving: al meer dan hun lief is en het imago van de jager daalt, terecht, met de minuut. Zo hoort he trouwens ook.

Laad alle reacties (58)

Of registreer je om te kunnen reageren.