Home

Achtergrond

Zuid-Korea weert hamburgers van tv

Reclames voor junkfood zijn binnenkort verboden tijdens kinderprogramma's op tv in Zuid-Korea.

Tussen vijf uur 's middags en zeven uur 's avonds mag er helemaal geen reclame voor ongezond, calorierijk eten als hamburgers worden gemaakt. Dat heeft het Koreaanse ministerie voor Volksgezondheid bekendgemaakt.

Een op de vijf kinderen in Zuid-Korea is te dik. Seoul hoopt met behulp van het verbod kinderen te beschermen tegen overwicht en gezond eten te promoten. Volgens overheidscijfers bestaat meer dan een derde van de Koreaanse tv-commercials tijdens kinderprogramma's uit reclames voor snoep, instant noedels en frisdrank. Vorige jaar verbood Seoul al de verkoop van junkfood en frisdranken in scholen en de omgeving van scholen.

Junkfood kenmerkt zich door veel calorieën en een gebrek aan vitaminen, mineralen, enzymen en andere essentiële bouwstoffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.