Home

Achtergrond

Zeven overlevenden na crash bij Libanon

Het Libanese leger heeft zeven mensen levend uit het water gehaald, nadat een toestel van Ethiopian Ailines maandagochtend gecrasht was uit de kust van Libanon.

Dat berichtten lokale media.

Aan boord waren naar verluidt onder meer 54 Libanezen, 22 Ethiopiërs en enkele personen uit Irak, Syrië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Canada en Rusland. Een van de inzittenden was de vrouw van de Franse ambassadeur in Libanon, aldus een regeringsfunctionaris. Volgens een woordvoerder van de Rafik Hariri internationale luchthaven in Beiroet is de Boeing 737-800 getroffen door de bliksem en in brand gevlogen. Ooggetuigen aan de Libanese kust lieten weten, dat het vliegtuig ,,als een bal van vuur'' in zee stortte.

Ook andere reddingsdiensten en twee helikopters van de VN zijn ingezet voor de zoektocht naar overlevenden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.