Home

Achtergrond

Zalm: kritiek op toezichthouder onterecht

Voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm vindt het onterecht dat in de terugblik naar de oorzaken van de kredietcrisis de pijlen nu vooral zijn gericht op toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

Volgens Zalm lijkt het erop dat een zondebok wordt gezocht. "De beste stuurlui staan aan wal'', aldus de huidige topman van ABN Amro vrijdag na afloop van zijn verhoor voor de parlementaire commissie, die onderzoek doet naar de oorzaken van de crisis. Hij wees erop dat een toezichthouder altijd pas in beeld komt als er iets is misgegaan, en dat succesvolle acties achter de schermen ongezien blijven.

In de eerste week van openbare verhoren lagen DNB en president Nout Wellink onder vuur omdat er te laat en onvoldoende ingegrepen zou zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.