Home

Achtergrond 1 reactie

ZLTO weigert NVAF-leden op bijeenkomst over PT

Vijf Noord-Hollandse leden van de Nederlandse Vrije Agrarische Federatie (NVAF) is vandaag de toegang ontzegd tot een ZLTO-informatiemiddag over het Productschap Tuinbouw (PT) in Eindhoven.

Volgens NVAF-woordvoerder Clemens Fischer was aanwezigheid in eerst instantie toegezegd door ZLTO, maar werd hun bezoek op het laatste moment afgeblazen. "Degene die ons heeft uitgenodigd is op de vingers getikt. Ons is in de auto op weg naar de bijeenkomst verteld dat we niet aanwezig mogen zijn. We hebben gevraagd of de vergadering over onze aanwezigheid wilde stemmen, maar dat kon ook niet."

Volgens ZLTO-vakgroepvoorzitter Tiny Aerts zijn NVAF-leden die lid zijn van ZLTO altijd welkom. "Maar niet-ZLTO-leden komen niet binnen op een besloten bijeenkomst, zoals deze."

Vorige week brachten niet-LTO-leden van NVAF tijdens eenzelfde infomiddag in Gilzen, een aantal discussiepunten te berde, middels een vragenlijst. Volgens Fischer was deze manier van inspreken in Eindhoven uitgesloten, maar Aerts weerspreekt dat. "Net als vorige week is het nu ook mogelijk, maar het NVAF-lid dat die vragenlijst voorlegt moet wél lid zijn van ZLTO." Volgens Fischer is dat inderdaad alsnog gebeurd. "Één of twee leden zijn binnen geweest met een vragenlijst namens ons."

Fischer en aanhang wilden gisteren tot het einde van de vergadering wachten. "Zo krijgen we in ieder geval de kans om met mensen van ZLTO en PT na te praten over hoe we dit kunnen voorkomen", meent Huub Tonies van NVAF. "We willen een positieve bijdrage, maar zo is het een discussie onwaardig."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert

    Die NVAF'ers moeten niet zo zeuren. Laat ze lekker een eigen bijeenkomst organiseren of lid worden van de ZLTO. Het zou wat zijn als er bij mijn voetbalvereniging ook ineens allerlei niet-leden mee een balletje kwamen trappen.... Overigens klopt het niet dat alle NVAF'ers geweigerd waren, alleen degenen die geen lidmaatschapspas van de ZLTO hebben, de rest heeft gewoon in de zaal gezeten een meegepraat....

Of registreer je om te kunnen reageren.