Home

Achtergrond

Yad Vashem treurt om dood Miep Gies

Het Israëlische Holocaustinstituut Yad Vashem heeft dinsdag met droefenis gereageerd op de dood van Miep Gies, die geldt als de redder van het dagboek van Anne Frank.

Op de website van de organisatie ter nagedachtenis van de zes miljoen joodse slachtoffers van de oorlog wordt de Nederlandse geëerd als 'Righteous among the Nations', een eretitel voor niet-joden die hun leven hebben gewaagd voor joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op de website zijn foto's en het levensverhaal van Miep Gies geplaatst. Gies overleed maandagavond na een kort ziekbed op 100-jarige leeftijd. De Israëlische president Shimon Peres schrijft in een brief aan koningin Beatrix dat Gies ,,de harten van ons heeft gewonnen door haar heroïsche inspanningen'' om Anne Frank, haar familie en haar dagboek te redden.

Miep Gies, wereldwijd bekend als de redder van het dagboek van Anne Frank, wordt maandag gecremeerd in Hoorn. Dat blijkt uit een rouwadvertentie van haar nabestaanden in dagblad Trouw vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.