Home

Achtergrond

Wiseman drukt geruchten over melkaanvoer de kop in

Het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman heeft beschuldigingen dat het melk uit het buitenland aanvoert voor haar nieuwe fabriek in Bridgwater resoluut van de hand gewezen.

De tankwagens die sommige boeren rond Bridgwater hebben gesignaleerd brengen geen melk, ze halen juist in Engeland overtollige room op voor buitenlandse afnemers, zo luidt de verklaring van het bedrijf.

Bij verschillende veehouders rond Bridgwater in het zuiden van Engeland was nogal wat verontrusting ontstaan nadat ze verschillende keren buitenlandse tankwagens bij de grote fabriek hadden zien opduiken. De onrust over vermeende buitenlandse aanvoer van melk, een gevoelig onderwerp bij de Britse melkveehouders, ging zelfs zo ver dat het regionale parlementslid Ian Liddell-Granger een brief op poten naar Wiseman schreef en uitleg vroeg.

Niets aan de hand, integendeel, aldus een woordvoerder van Wiseman Dairies. "We halen al onze melk uit eigen land maar omdat de Britten steeds meer melk met minder vet willen, houden we nogal wat room over, 90 miljoen liter. Slechts een kwart kunnen we in eigen land kwijt. De rest proberen we zoveel mogelijk aan buitenlandse afnemers te verkopen, wat weer ten goede komt aan onze eigen melkveehouders."

Of registreer je om te kunnen reageren.