Home

Achtergrond

Winterweer hindert verkeer in Duitsland

Het weg- en luchtverkeer in Duitsland ondervindt hinder van de winterse omstandigheden.

Op de luchthaven van Frankfurt zijn volgens een woordvoerder sinds vrijdagavond 150 vluchten geschrapt wegens sneeuwval, de krachtige wind en slecht zicht. Bij de grens tussen Frankrijk en Duitsland in Neuenburg in de deelstaat Baden-Württemberg staan drie- tot vierhonderd vrachtwagens vast.

Volgens de woordvoerder van de luchthaven is het er rustig. Er zijn maar weinig mensen die willen vliegen. Reizigers wordt aangeraden zich tot hun luchtvaartmaatschappij te wenden, voor ze zich naar de luchthaven begeven. Andere Duitse vliegvelden hebben last van vertragingen, maar daar zijn nog geen vluchten geannuleerd.

De vrachtwagenchauffeurs aan de Duits-Franse grens moeten er rekening mee houden dat zij het gehele weekeinde vast blijven zitten, zei een politiewoordvoerder. De file zal waarschijnlijk nog groter worden. Omdat vele buitenlandse chauffeurs de Duitse radio niet kunnen verstaan, zullen er meer wagens de file in rijden, vreest de politie. Door de sneeuw kan de weg naar Frankrijk niet worden vrijgegeven. De chauffeurs kunnen niet omkeren. Hulpdiensten hebben hun van dekens en thee voorzien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.