Home

Achtergrond

"Winterblues valt best mee"

Wie komende maandag met de ziel onder de arm loopt, heeft is mogelijk in de greep van 'blue monday', de deprimerendste dag van het jaar volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall.

Maar met een beetje eigen initiatief is die dag prima te doorstaan, stelde het Fonds Psychische Gezondheid vandaag.

Op de derde maandag in januari hebben veel mensen hun goede voornemens al laten varen en zijn de fijne herinneringen aan de kerstdagen vervaagd. De vakantie is nog ver weg en bovendien beginnen de rekeningen binnen te stromen. Dat stemt veel mensen somber.

Het Fonds Psychische Gezondheid noemt dat 'de winterblues' en waarschuwt dat die niet moet worden verward met een echte depressie. Mensen die aan een depressie lijden moeten naar de huisarts. Om 'blue monday' door te komen volstaan volgens het fonds een paar simpele adviezen:

"Pak je goede voornemens opnieuw op. Plan nu alvast je vakantie. Neem een lekkere fruitsalade mee voor je directe collega's en ga tijdens de lunch naar buiten voor een stevige wandeling. Kijk in de avond je favoriete serie, of huur een mooie film. Dan kom je deze dag heus wel door.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.