Home

Achtergrond

Winter wint opnieuw terrein

De winter wint de komende dagen opnieuw aan terrein in ons land.

Weerinstituut KNMI waarschuwde zaterdag aan het eind van de middag voor gladheid in Noord-Holland, Friesland en Flevoland. Daar kunnen lokale wegen glad zijn door sneeuwval.

De verschillen tussen zuid en noord waren zaterdag rond 18.00 uur groot. De vorstgrens, die de begrenzing vormt met koude vrieslucht, ligt dit weekeinde dwars over het land. In het overgangsgebied tussen de beide luchtsoorten valt dit weekeinde neerslag. Het is deels regen, deels natte en droge sneeuw en uiteindelijk op steeds meer plaatsen droge sneeuw met kans op gladde wegen.

De vorstgrens verplaatst zich de komende dagen geleidelijk in zuidwestelijke richting waardoor begin komende week het hele land weer in de vrieskou terecht zal komen. Op meerdere plaatsen wordt het waarschijnlijk weer wit, aldus het KNMI. Daarbij kan de sneeuw na het invallen van de vorst kan blijven liggen.

Volgende week volgt een winterse periode van zeker enkele dagen met een aantal dagen 's nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt. Volgens het KNMI is het deze winter nog niet heel koud, maar ,,bijzonder is wel de vele sneeuw''. Tussen half december en het begin van de tweede helft van januari lag er op veel plaatsen in ons land sneeuw. Op een aantal dagen was de sneeuwval zwaar en was er overlast door stuifsneeuw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.