Home

Achtergrond 1 reactie

Wim Luijkx Innovatiebokaal voor bollentelers

Bloembollentelers Jan en Piet Apeldoorn uit Egmond hebben vanmiddag de Wim Luijkx Innovatiebokaal gewonnen.

Zij ontvingen al eerder 12.500 euro ter stimulering van hun systeem om met behulp van camerabeelden zo vroeg mogelijk virusaantasting te ontdekken in tulpen.

Deze mechanische herkenning moet leiden tot een reductie van het percentage virusbesmette planten tot bijna nul. Hiermee vervalt de noodzaak om luizen preventief te bestrijden. Luizen zijn veelal overbrengers van virusinfecties. Als er geen virus meer voorkomt in het gewas, kunnen infecties ook niet meer worden overgebracht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    john

    Wat een onzin om daar nou een prijs voor te geven. Het vak kan beter zorgen dat ze op het gebied van schimmels en bacterien en mijten gezonden bollen exporteren .Want zuur en mijt zijn hele grote afnemers in het buiten land. Dus gaan daar eerst maar eens wat aan doen. Dus virus is geen probleem voor de buitenlandse consument die willen als ze 10 bollen kopen 10 bloemen hebben en als er een virus heeft is dat GEEN probleem. Laat dat nou eens een keer door jullie stijve koppen doordringen

Of registreer je om te kunnen reageren.