Home

Achtergrond 198 x bekeken

Wilders vertrouwt op vrijspraak

PVV-leider Geert Wilders "hoopt en vertrouwt'' erop dat hij wordt vrijgesproken door de rechtbank.

Dit zei hij woensdag na afloop van de regiezitting bij de rechtbank in Amsterdam. Wilders sprak van een "indrukwekkende dag''. Hij bedankte de honderden sympathisanten die naar het gerechtsgebouw in Amsterdam-Zuid waren gekomen.

De politicus voelde zich "strijdbaar'', maar vindt het nog steeds "vreselijk'' om als verdachte terecht te moeten staan. Hij is nog steeds de overtuiging toegedaan dat hij het middelpunt is van een politiek proces. Of het ook een eerlijk proces wordt, valt volgens Wilders nog te bezien. Vrijspraak is wat hem betreft de enige optie. "Nederland zou honderd jaar in de tijd teruggaan als ik veroordeeld zou worden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.