Home

Achtergrond 2 reacties

Wilders verlaat aangeslagen de rechtbank

Aangeslagen verliet Geert Wilders woensdag de rechtbank in Amsterdam. "Het is echt politieke vervolging'', aldus de politicus.

De rechtbank behandelde woensdag zijn bezwaar tegen vervolging wegens groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. "Het OM gaat verder dan waartoe het hof heeft besloten in de dagvaarding'', aldus Wilders. "De vrijheid van meningsuiting staat onder druk. Het rechtssysteem in Noord-Korea is nog beter dan dat in Nederland.''

Volgens justitie heeft Wilders met diverse uitlatingen in de media en met zijn film Fitna moslims beledigd en aangezet tot haat en discriminatie van moslims. Het kan volgens het OM onder meer niet door de beugel dat de PVV'er de Koran heeft vergeleken met Mein Kampf, het boek van Adolf Hitler.

Zijn advocaat Bram Moszkowicz stelde eerder woensdag met name bezwaar te maken tegen vervolging voor groepsbelediging. De PVV-voorman kan hiervoor naar zijn mening niet veroordeeld worden.

Geert Wilders kwam de rechtbank niet via de hoofdingang binnen. Volgens zijn advocaat ,,omdat er mensen zijn die het op zijn leven hebben voorzien''. Hij kwam echter wel onder zware beveiliging via de hoofdingang naar buiten, waar hij kort de pers te woord stond.

Volgens Moszkowicz, die het bezwaar tegen vervolging in de rechtbank woensdag een uur lang toelichtte, beslist de rechtbank waarschijnlijk woensdagmiddag over de toe- of afwijzing van het bezwaar.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gekke henkie

    de nederlandse regering wil de waarheid niet horen.

  • no-profile-image

    Piet

    Waarheid? Op transport naar Noord-Korea zal je bedoelen. Als je bij het lezen van de grondwet niet eens aan Artikel 1 bent toegekomen is het stempel op de kont en wegwezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.