Home

Achtergrond 4 reacties

Wiesenhof-affaire leidt tot oproep tot boycot vlees

De Duitse dierenbeschermingsorganisatie Deutscher Tierschutzbund roept de consument op tot boycot van vlees uit de intensieve veehouderij en in het bijzonder de vleeskuiken- en konijnenhouderij.

Aanleiding voor de oproep is de dierenmishandelingsaffaire bij pluimveevleesintegratie PHW (Wiesenhof).

De affaire heeft volgens de Tierschutzbund de treurige waarheid aangetoond, namelijk zwaar gewonde kuikens die op hun eigen uitwerpselen liggen en dode dieren in de stal. Zender ARD heeft maandag beelden daarvan en van buitengewoon brute behandeling van dieren door het personeel getoond. Die zorgen voor een forse deining, die ook leidt tot inschakeling van justitie.

Wolfgang Apel, voorzitter van de Tierschutzbund: "Als de politiek het laat afweten moet de consument optreden. Nu gaat het erom alleen vlees van kuikens te kopen die op een manier zijn gehouden die recht doet aan het dier."

Pluimveehouderijorganisatie Zentralverband Deutscher Geflügelwirtschaft betreurt de oproep en meent dat de dierenbeschermers generaliserend bezig zijn. "Duitsland is al meer dan tien jaar koploper op het gebied van welzijn in de kuikenvleesproductie."

Lees ook Wantoestanden bij Duitse pluimveeverwerker

Laatste reacties

 • no-profile-image

  claus

  Tijd dat er in Duitsland ook een Partij voor de Dieren komt. Mijn Duitse vrienden hebben allemaal Meat the Truth gezien en staan te popelen om te beginnen.

 • no-profile-image

  Goossens

  Wat een onzin, Staan te popelen om te beginnen?? Zoek een anderen hobby a.u.b.

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Hebben ze het waarheidsgehalte van "meat the truth" ook gecontroleerd? Dat ontbreekt nl. nogal eens bij dergelijk populisme.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Claus, ook vroeger heeft een gedeelte van de duitse bevolking al eens als een kip zonder kop achter een malloot met propagandafilms aangelopen. Zo dom zullen ze echt geen tweede keer zijn. En zou dat wel zo zijn, dan zullen we tijdig de echte bedoelingen uitleggen van ons populistisch marianneke

Of registreer je om te kunnen reageren.