Home

Achtergrond 2 reacties

'Wetsvoorstel bron voor civiele rechtzaken'

Een wetsvoorstel om bewoning van voormalige bedrijfswoningen door burgers makkelijker te maken, kan zorgen voor veel civiele procedures.

Dat vreest agrarisch jurist Paul Bodden. De wet kent volgens hem nog veel onduidelijkheid. Burgers zouden naar de rechter kunnen stappen. "Dit brengt de vergunning voor veebedrijven in gevaar", vreest Bodden.

Daarnaast is hij bang voor versnippering. "Het wordt voor varkenshouders heel moeilijk om nieuw een compleet bedrijf te kopen. En dan zitten we nog met de vraag of we dit ook in een Landbouw Ontwikkelingsgebied willen."

Kelly Lubbers

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Weg

    Wat een gelul allemaal . Men heeft het zig zelf moeilijk gemaakt . Gewoon alle woningen op platteland het zelfde behandelen ongeacht wie er in woont ( alleen bij dorpen en steden Voldoende afstand bewaren . Want wie op platteland wil wonen heeft de lusten en moet de lasten ook maar aanvaarden . Of anders deze woningen maar opriumen tegen vergoeding . Maar met wetten en regels gaan burgers boeren dwars zitten . Dit om zo rustiger te kunnen leven . Maar als de de boeren in de buurt beperkingen opgelegd worden , de waarde van hun huis hoger wordt .

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Eindelijk iemand die begrijpt dat er behalve de Algemene wet bestuursrecht ook nog het Burgerlijk Wetboek bestaat. Waar zijn de agrarische juristen van onze standsorganistie eigenlijk naar toe, of slapen die soms rechtop?

Of registreer je om te kunnen reageren.