Home

Achtergrond

Wethouder wil Wallen aanpakken

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher wil de minimumleeftijd van prostituees op de Wallen verhogen van 18 naar 23 jaar.

Dat heeft hij gezegd in een dinsdag gepubliceerd interview in De Telegraaf. Het is een van de maatregelen waarmee hij onder meer de vrouwenhandel en uitbuiting van vrouwen wil tegengaan. "Op 18-jarige leeftijd zijn meiden uit Bulgarije, Roemenië of Hongarije uitermate kwetsbaar. Zij worden hierheen gehaald, maar zijn niet opgewassen tegen de druk. Een vrouw van 23 is meer volwassen, die is weerbaarder,'' aldus Asscher.

Ook zou hij het liefst een nachtelijke sluiting van de Wallen zien en wil hij dat de prostituees zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De wethouder zegt dat hij hiermee geen 'vertrutting' van Amsterdam nastreeft. "Amsterdam is een wereldstad en prostitutie hoort daar ook bij. Er is niets op tegen als het uit vrije wil gebeurt. Helaas zien we veel voorbeelden waarbij dat niet het geval is. Het zal je moeder of zus maar zijn die daar werkt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.