Home

Achtergrond

Weinig residuen in Nederlandse uien en aardappelen

Nederlandse aardappelen en uien komen goed uit de bus bij screening van gewasbeschermingsmiddelen in Duitsland.

Dat blijkt uit het zojuist verschenen rapport over de controleresultaten van de gewassen in 2008 door de Duitse voedselautoriteit, het Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL).

Bij de dertien gecontroleerde Nederlandse partijen uien zijn geen overschrijdingen van de grenswaarden geconstateerd. Bij twee partijen werden binnen de normen blijvende hoeveelheden middelen aangetroffen.

Bij Nederlandse aardappelen was evenmin sprake van overschrijding van de residunormen. Van de acht gescreende partijen bevatte één partij aardappelen een overigens toelaatbare hoeveelheid middelenresten.

Of registreer je om te kunnen reageren.