Home

Achtergrond 1 reactie

Weer met melamine vervuild voedsel ontdekt

Drie Chinese bedrijven hebben voedingsproducten op de markt gebracht die met melamine was vervuild.

Dat heeft de staatskrant China Daily vandaag gemeld. Het betrof melkproducten die in de zuidwestelijke provincie Guizhou werden gevonden. Volgens een regeringsfunctionaris zouden de producten gemaakt kunnen zijn met melk die uit de handel was gehaald, maar op de een of andere manier toch op de markt is terechtgekomen.

In november werden twee mannen in China geëxecuteerd wegens hun rol in het melamineschandaal dat in 2008 kort na de Olympische Spelen in Peking naar buiten kwam. Melk bleek besmet met de chemische stof die normaliter wordt gebruikt voor de productie van plastic. Ongeveer 300.000 kinderen werden ziek, nadat zij melk hadden gedronken dat door het inmiddels failliete bedrijf Sanlu was verwerkt. Zeker zes kinderen stierven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Geruimde Boer

    Hieruit kan de politiek en bepaalde maatschappelijke organisaties in elk geval de lering trekken dat als je afhankelijk wordt van het buitenland mbt je voedselpakket er grote risico's aan kleven. Hoe minder zelfvoorzienend Nederland wordt hoe meer handel van buitenlandse producten in ons land plaats zal gaan vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.