Home

Achtergrond

Weer grote terugroepactie Toyota

Autofabrikant Toyota moet voor de tweede keer in vier maanden tijd in de VS miljoenen auto's terughalen naar de fabriek.

Dit keer heeft de terugroepactie te maken met een mogelijk defect aan het gaspedaal. Een woordvoerder van Toyota zei niet uit te sluiten dat ook in Europa auto's terug moeten naar de leverancier.

De modellen waar het bij de laatste actie om gaat zijn onder andere de RAV4 uit 2009 en 2010, de Corolla uit dezelfde bouwjaren en de Toyota Camry uit de bouwjaren van 2007 tot en met 2010.

Volgens Toyota zijn er nog geen ongelukken bekend die zouden zijn veroorzaakt door het probleem met het gaspedaal. Uit eigen onderzoek kwam naar voren dat het gaspedaal kon blijven hangen in een bepaalde positie.

Bij de laatste actie gaat het in de VS om 2,3 miljoen auto's. Vorig jaar september werden 4,2 miljoen auto's teruggeroepen omdat de vloermatten losraakten en het gaspedaal daarachter kon blijven hangen. Het ging hierbij om de grootste terugroepactie van Toyota ooit.

Volgens Toyota staan de acties los van elkaar, wel zit er een overlap in van 1,7 miljoen voertuigen.

De acties schaden het imago van het doorgaans als veilig bekend staande Toyota. Het aandeel Toyota leverde op de beurs in Tokio vrijdag 3,2 procent in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.