Home

Achtergrond 9 reacties

Weer bedrijven onder toezicht

De rechtbank in de Amerikaanse staat Ohio heeft met onmiddellijke ingang twee melkveebedrijven van Vreba-Hoff onder curatele gesteld.

Het gaat om Wild Cat Dairy en Blue Stream Dairy, beide in Ohio.

De rechtbank heeft dit gedaan op verzoek van de Amerikaanse landbouwbank Agstar Financial Services. De bank wil beslagleggen op de melkveebedrijven. In afwachting van een oordeel van de rechter hierover is een toezichthouder aangesteld.

De bank eist circa 3,5 miljoen euro van het emigratiebedrijf Vreba-Hoff Dairy Development, Vreba-Hoff Dairy Leasing, Vreba-Hoff Holdings en de eigenaren Willy van Bakel en John van der Hoff. Volgens de bank is Vreba-Hoff er niet in geslaagd de miljoenenlening op tijd terug te betalen. Bovendien zijn afspraken niet nagekomen om financieel inzicht te geven in de bedrijven. De rechtbank heeft geconstateerd dat de schulden niet op tijd zijn terugbetaald en denkt dat Vreba-Hoff en de eigenaren financieel niet in staat zijn hun verplichtingen na te komen.

Het aantal rechtzaken waarbij Vreba-Hoff direct of indirect betrokken is stapelt zich op. Vreba-Hoff is verwikkeld in zes rechtzaken van Agstar. Onlangs heeft de staat Michigan een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen de mega-melkveebedrijven van Vreba-Hoff in Hudson.

Daarnaast lopen er rechtzaken van leveranciers en van een Nederlandse melkveehouder die zijn geld terugeist van de emigratiebemiddelaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  farmer

  niet de bank nee, die verliezen ook all hun geld, als ze een farm in een veiling verkopen voor 1.4 miljoen en de machines voor een ton of 4, dan lijkt dat heel wat. Maar als je dan weet dat de totale schuld aan diezelfde bank 5.6 miljoen was dan denk ik niet dat de bank degene is die het hardste lacht. Of er uberhaubt iemand lacht is ook nog een goeie vraag, maar gezien hoe de banken hier de boeren het leven zuur maken (ook de amerikaanse boeren by the way) dan denk ik dat de boer toch best mach lachen op het eind, al is het dan met kiespijn.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  De nieuwe eigenaar lacht zich drie keer in het rond.....Koopje! De beste tijd om nu in te stappen, een zeer realistische prijs!

 • no-profile-image

  Dairy farmer

  Het zijn niet de eerste en zeker niet de laatste twee

 • no-profile-image

  boerin

  Wie lacht er dan het best? Ik denk dat hier niemand vrolijk of beter van wordt.

 • no-profile-image

  farmer

  wie het laatst lacht lacht het best, niet de bank dus

 • no-profile-image

  gert

  weing nieuws

 • no-profile-image

  farmer

  heeft dat drie dagen moeten duren om uit te vogelen dat de nieuwe eigenaar het hardste lacht !!!!!!!! Is het al bekent wie de gelukkige is ?

 • no-profile-image

  Boer

  Unaaitmesteedsofamerica mooie nickname voor WvB. Je durft nu al 3 maal te lachen.
  Eerst de rente niet betalen aan de bank. Vervolgens dit geld in een spaarpot in het buitenland onderbrengen (India?). Zodat de bank de lening wel moet terugvorderen en daarna deze bedrijven voor een appel en een ei terugkopen. Dit via het nieuwe bedrijf met het geld dat doorgesluisd is. Dat is het toppunt van crimineel gedrag.

 • no-profile-image

  Gedupeerde Boer

  Wie het laatst lacht lacht het best volgens de Farmer uit Indiana. Niet de bank dus, zeker niet het imago van de goedwillende Vrebahoff boeren, dus lacht het criminele Vrebahoff het best???? of misschien toch niet? De waarheid komt vroeg of laat aan het licht!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.