Home

Achtergrond

Week 1: eierprijzen dalend

De vraag naar scharreleieren is zeker vanuit Duitsland nog steeds bijzonder goed. De bestellingen van de retailers zijn omvangrijk en dat is niet enkel het gevolg van de omschakeling, maar ook vanwege de lage temperaturen. De weekmarkten zetten vanwege de kou nauwelijks eieren af en dus zijn consumenten vooral op de supermarkten aangewezen.

Hoewel de vraag naar scharreleieren dus op een heel behoorlijk peil ligt, vertonen de prijzen wel een dalende tendens. Dit is ook niet zo vreemd, gezien het bijzonder hoge peil dat de prijzen de afgelopen weken lieten zien.

De interesse van de industrie valt wel wat tegen, hetgeen vooral veroorzaakt wordt doordat de afnemers van verwerkte producten nu pas op gang komen. Er zijn nogal wat fabrikanten die in week 52 en 53 de poorten hebben gesloten en men zal dus nog wel het één en ander op voorraad hebben. Dat bekent dus dat dit marktsegment, als men al interesse heeft, eieren afneemt voor duidelijk lagere prijzen.

Hoewel de markt, zeker qua prijstendens, nu een wat dalende ontwikkeling laat zien, kwalificeren de meeste pakstations het beeld toch nog steeds als tamelijk vriendelijk.

(Bron PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.