Home

Achtergrond

Waterschappen Veluwe en Utrecht willen fusie

De waterschappen Veluwe en Vallei & Eem willen fuseren.

De beide besturen willen hiermee kosten besparen, meldde het waterschap Veluwe vandaag. Burgers in het gebied gaan mogelijk minder betalen. Nu is een inwoner op de Veluwe meer geld aan waterschapsbelasting kwijt dan inwoners van het werkgebied van Vallei & Eem. Door de fusie wordt jaarlijks tussen de 10 en 12 miljoen euro bespaard, zei Gert Verwolf, dijkgraaf van waterschap Veluwe.

"Wij zijn als organisatie te klein en te kwetsbaar. Zo is het voor een kleine organisatie lastig specialisten in huis te houden.'' Deze zijn onder meer nodig zodra de plannen van de Deltacommissie worden uitgewerkt. Beide waterschappen zijn van vergelijkbare grootte en werken al langer samen.

In de watersector moet bezuinigd worden. In 2011 willen de Nederlandse waterschappen 100 miljoen euro minder uitgeven. Er zijn nog 27 waterschappen in ons land. Volgens plan zal een aantal daarvan rond 2020 gaan fuseren. Het is nu aan de provincies Gelderland en Utrecht om te reageren op de fusieplannen. In 2013 moet de fusie zijn afgerond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.