Home

Achtergrond

Wantoestanden bij Duitse pluimveeverwerker

De Duitse pluimveeverwerker PHW-Gruppe - bekend van zijn merk Wiesenhof - is er gekleurd op komen te staan door onthullingen in het actualiteitenprogramma Report Mainz.

Door medewerkers in het geheim gemaakte video-opnames hebben ernstige wantoestanden aan het licht gebracht bij de selectie van vleeskuikens.

Uitgeselecteerde dieren worden door een 'Impftrupp' (entingsploeg) genoemde ploeg buitengewoon ruw behandeld. De 'Impftrupp' smijt de kuikens hardhandig in kratten voor transport voor zover ze deze niet al eerst hebben gedood door ze de nek om te draaien of tegen de muur gooien.

De door Report Mainz met de beelden geconfronteerde veterinaire dienst van de Landkreis Diepholz toonde zich geschokt. Woordvoerster-veterinair Anja Eisensack spreekt van 'duidelijke overtredingen' en laat er geen twijfel over bestaan dat hiervan aangifte zal worden gedaan bij justitie.

PHW is de grootste kuikenvleesproducerende onderneming in de Bondsrepubliek met een marktaandeel van een slordige 30 tot 35 procent en stelt tegenover Report Mainz dat de interne en externe controle binnen het bedrijf heeft gefaald en dat verbetering zal worden bewerkstelligd.

Of registreer je om te kunnen reageren.