Home

Achtergrond

Vuurgevecht tussen Korea's op zee

Noord-Korea heeft vanochtend met artillerie geschoten in de Gele Zee nabij Zuid-Koreaanse territoriale wateren.

De Zuid-Koreaanse marine heeft teruggevuurd. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld op basis van regeringsbronnen. Er zou geen schade zijn veroorzaakt en er zijn geen gewonden gevallen.

Na de Koreaanse oorlog (1950-1953) zijn de buurlanden het nooit eens geworden over het verloop van de zeegrens. Noord-Korea wil dat de maritieme grens verder naar het zuiden opschuift. Dinsdag had Pyongyang het omstreden gebied tot zone waar niet gevaren mag worden verklaard.

Al eerder vonden schermutselingen tussen beide Korea's in de Gele Zee plaats, ten westen van het Aziatische schiereiland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.