Home

Achtergrond

Vuelta voor Drenthe een miljoenensucces

De start van Vuelta heeft Drenthe miljoenen opgeleverd.

Dit blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van de gemeente Assen en de provincie Drenthe is verricht door een aantal hogescholen. De provincie presenteerde het rapport over het wielrenevenement woensdag.

Op het start van de Ronde van Spanje in Drenthe kwamen 240.000 mensen af. De extra bestedingen door bezoekers worden berekend op 5,3 miljoen euro. Van de bezoekers kwamen 167.000 mensen van buiten de regio. Dat leverde ruim 1 miljoen euro extra aan overnachtingen op.

Het onderzoek is gebaseerd op duizenden straatinterviews en telefonische enquêtes. De bezoekers, omwonenden en deelnemers waarderen de start van het Spaanse evenement met een 8,1.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.