Home

Achtergrond

Vredesmilitairen gedood in Mogadishu

Door een mortieraanval van Somalische rebellen tijdens een ceremonie in de hoofdstad Mogadishu zijn vrijdag twee Ugandese militairen van de vredesmissie van de Afrikaanse Unie (Amisom) omgekomen.

Dat meldde de BBC. Met de ceremonie werd gevierd dat sjeik Sharif Ahmed een jaar president is.

Strijders van de radicaalislamitische al-Shabaab openden het vuur op een poëziebijeenkomst in het presidentiële complex. Ongeveer tweehonderd mensen waren aanwezig, toen de mortieren insloegen. De macht van president Ahmed is minimaal en beperkt zich tot enkele delen van Mogadishu. Al-Shabaab heeft het grootste deel van Zuid-Somalië in handen.

In de nacht en ochtend waren er ook al zware gevechten in Mogadishu tussen Al-Shabaab en de vredesmacht. Door het geweld vielen zeker elf doden, onder wie burgers. Het waren de zwaarste gevechten in de stad in maanden, aldus getuigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.