Home

Achtergrond

Vorstschade aan wegen valt mee

De vorstschade aan wegen als gevolg van het winterse weer valt tot nu toe mee.

Dat blijkt dinsdag uit een rondgang langs verschillende gemeentes en provincies. Volgens Rijkswaterstaat is er ongeveer evenveel vorstschade aan de snelwegen als in voorgaande jaren.

Rijkswaterstaat heeft sinds half december ongeveer twintig keer grote reparaties uitgevoerd. Vooral de A1 en de A27 waren vaak aan de beurt. Dinsdag zijn volgens Rijkswaterstaat vanwege vorstschade alleen nog werkzaamheden gaande aan de A1 tussen Naarden en Laren.

Met name de oudere wegen doorstaan de vorst minder goed, zo stellen onder meer de provincies Groningen en Limburg en de gemeente Alkmaar. De noodreparaties hebben de provincie Groningen tot nu toe circa 40.000 tot 50.000 euro gekost. In Limburg zijn wel gaten gevallen, maar zijn er alleen echte problemen op een stadsautoweg bij Heerlen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.