Home

Achtergrond

Vorst helpt bij bewerking van kleigrond

Akkerbouwer Arie Bloed uit het Gelderse Beusichem spitte vandaag een perceel waar afgelopen najaar suikerbieten geoogst zijn.

Bloed hoopt dat de rivierklei langs de lek goed zal losvriezen, zodat de grond geschikt is voor de teelt van aardappelen komend voorjaar. Foto William Hoogteyling

Akkerbouwer Peter Nijskens maait op de bevroren grond van het Plateau van Margraten in Limburg gele mosterd. Die dient als groenbemester. Nijskens hoopt ergens in maart of april het perceel in te kunnen zaaien met bietenzaad. "De bodem is keihard. Dat is dus perfect om te kunnen werken. De trekker laat nu ondanks zijn gewicht nauwelijks sporen na." Op ruim 50 hectare verbouwt Nijskens naast suikerbieten ook aardappelen en graan. Foto Twan Wiermans

Leden van Bont voor Dieren voeren actie bij de manifestatie Fur Innovation 2010 van het Nederlands Bont Instituut. De actievoerders, onder wie actrice Georgina Verbaan (tweede van links), lieten onder andere op een groot scherm beelden van de productie van bont zien. Het doel was om bezoekers van de manifestatie hiermee te confronteren. Tijdens de Fur Innovation probeert het Bont Instituut de integratie van bont met mode te stimuleren. Op het programma staan onder andere de uitreiking van de Fur Innovation Award en een modeshow. Daarbij staat een nieuw merk van 100 procent ethisch verantwoord bont centraal. Bont voor Dieren noemt dat een gotspe. Bont is per definitie niet ethisch verantwoord", stelt directeur Claudia Linssen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.