Home

Achtergrond

Voorschot Milcobel komt uit op 23 cent

De gemiddelde voorschotprijs van de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel over het jaar 2009 komt uit op, omgerekend naar Nederlandse gehalten, ruim 23 cent per liter.

Dit blijkt uit mededelingen van het bedrijf. Over de maand december ontvangen de Milcobel-leden een melkprijs van 26 cent per liter, bij de Belgische standaardgehalten. Dat is dezelfde prijs als over de maand november 2009. Omgerekend naar Nederlandse gehalten komt deze voorschotbetaling neer op een prijs van 28,16 cent per liter.

Gemiddeld over het hele jaar komt de voorschotprijs van Milcobel, België’s grootste zuivelbedrijf, daarmee uit op 23,08 cent netto per liter. Dit is de prijs exclusief btw en exclusief heffingen en toeslagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.