Home

Achtergrond

Voorlopig geen nieuw kipassortiment Albert Heijn

Albert Heijn is niet van plan om het assortiment kippenvlees aan te passen.

Een woordvoerder laat weten dat consumenten bij Albert Heijn voorlopig kunnen kiezen tussen gangbare, scharrel- en biologische kip.

De supermarkt beperkt de overstap naar Beter Leven-vlees vooralsnog tot het varkensvlees. "Die keuze is onder andere in overleg met de Dierenbescherming gemaakt. In het assortiment kip zijn, bijvoorbeeld met Puur & eerlijk, al veel slagen gemaakt", legt de woordvoerder uit. "Op het gebied van varkensvlees waren weinig initiatieven, daar was actie nodig. De druk was hoger."

Daarnaast speelde de actieve rol van Vion een rol in de keuze voor varkensvlees. De woordvoerder geeft aan dat Albert Heijn wel kijkt naar een verdere verduurzaming van het vleesaanbod en sluit toekomstige stappen niet uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.