Home

Achtergrond

Voor het eerst in maanden geen griepdode

Het aantal patiënten met Mexicaanse griep neemt steeds verder af.

Voor het eerst in lange tijd is afgelopen week niemand overleden door besmetting met het virus. Ook werden minder mensen opgenomen in het ziekenhuis, zei een woordvoerder van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid (RIVM) vrijdag.

In augustus stierf in Nederland voor het eerst iemand aan de Mexicaanse griep. In totaal kostte die 54 mensen het leven. In oktober en november was er een piek in het aantal sterfgevallen.

In april dook het virus voor het eerst op. Eind vorig jaar bepaalde het RIVM dat de epidemie voorbij is. Dat de griepgolf voorbij is, betekent overigens niet dat H1N1 helemaal uit Nederland verdwenen is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.