Home

Achtergrond

Vliegvelden negeren massaal nieuwe regels VS

Internationale vliegvelden negeren massaal de nieuwe maatregelen die volgens de Verenigde Staten sinds maandag vereist zijn op vluchten naar de VS.

Het gaat voornamelijk om Europese internationale vliegvelden. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag. Een Nigeriaan probeerde op eerste kerstdag een vliegtuig, dat van Amsterdam naar Detroit vloog, boven Amerikaans grondgebied op te blazen met een explosief in zijn onderbroek. Daarop eisten de VS extra veiligheidsmaatregelen op alle vluchten naar de VS. Zo moeten passagiers uit veertien landen, die door de VS zijn aangemerkt als risicolanden, volledig worden gefouilleerd en gescreend en moet hun handbagage altijd worden doorzocht.

Vooral op Europese internationale vliegvelden, waarvan in totaal ongeveer achthonderd vluchten per dag naar de VS vertrekken, worden nauwelijks tot geen extra controles uitgevoerd, aldus lokale luchtvaartfunctionarissen. In veel landen worden de nieuwe regels nog 'bestudeerd'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.