Home

Achtergrond

Vliegvelden in Verenigde Staten ontruimd

Een terminal van de internationale luchthaven van de stad Minneapolis, een van de grootste vliegvelden in de Verenigde Staten, is dinsdag ontruimd.

Een bomspeurhond had op een bagageband een verdacht pakketje gevonden maar er werden geen gevaarlijke stoffen gevonden. Na ongeveer een uur werd de terminal heropend.

Eerder op de dag was het vliegveld van Bakersfield (Californië) ontruimd, nadat in de bagage van een passagier enkele flesjes met een verdachte stof waren gevonden. Volgens een politiewoordvoerder waren bij een onderzoek in de flesjes sporen aangetroffen van twee explosieve stoffen, waaronder TNT. De precieze inhoud moet nog worden vastgesteld. De eigenaar van de flesjes heeft volgens lokale media tijdens een verhoor verklaard dat er honing in de flesjes zat.

De beveiliging van Amerikaanse vliegvelden is aangescherpt na een mislukte aanslag op eerste kerstdag. Een Nigeriaan probeerde toen een vliegtuig dat onderweg was van Schiphol naar Detroit op te blazen.

Zondagavond (lokale tijd) was een terminal van de internationale luchthaven van Newark, bij New York, ontruimd. Een man zou zonder te zijn gecontroleerd langs een verkeerde route de hal zijn binnengegaan, waarop iedereen opnieuw moest worden gecontroleerd. De man is nog altijd spoorloos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.