Home

Achtergrond 8 reacties

Vion zet programma op voor AH

Vion zet voor het nieuwe tussensegment varkensvlees voor Albert Heijn een nieuw programma op.

Dit programma komt naast de al bestaande programma’s Welfare, Global, Retail en Biologisch. Dat meldt directeur Food Nederland, Peter Beckers van Vion. Vion is blij met dit project dat een doorbraak betekent op het gebied van tussensegmentproductie. Vion heeft er het volste vertrouwen in dat er een stabiel partnerschap ontstaat met Albert Heijn.

Het bedrijf begint met dit project om een duidelijke marktvraag in te vullen, aldus Beckers. "Wij zien dit project als een mogelijkheid om tot een beter rendement voor de varkenshouders te komen." Als bijkomend voordeel ziet Beckers ook dat Albert Heijn nu varkensvlees met één ster gaat verkopen dat is geboren en geproduceerd in Nederland.

Als het gaat om prijsvorming meldt Albert Heijn dat de varkenshouders een eerlijke prijs zullen krijgen. "De meerkosten die in de productie worden gemaakt zullen door de leverancier worden doorbelast aan Albert Heijn", aldus de woordvoerster.

Vions directeur inkoop varkens Peter van Balkom, ziet een mogelijkheid in het nieuwe project om weg te komen uit het systeem van weekprijzen. "We zouden graag toe willen naar prijzen over een langere termijn, en op die manier een stuk rust willen creëren." Hij maakt verder duidelijk dat Vion voor dit concept op zoek is naar professionele varkenshouders die volledig achter dit concept willen gaan staan. "Dit concept is niet geschikt voor avonturiers, die zich alleen laten leiden door de weekprijs van verschillende afnemers."
De komende weken zal uitgebreid duidelijk moeten worden aan welke bijkomende eisen moet worden voldaan.

Lees ook: Abert Heijn stapt af van gangbaar varkensvlees

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Als je weet wat de voorwaarden zijn en uitrekend wat dat extra kost dan is het toch ook niet zo moeilijk om aan te geven hoeveel het de boer extra gaat opleveren. Ik ben bang dat het inderdaad extra op zal leveren, maar natuurlijk net niet genoeg om de meerkosten te kunnen betalen. Wel positief is dat we toch steeds meer bewegen naar niet gecastreerde barkens.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Da,s mooi man. Het is nog nooit zo donker geweest of het is weer licht geworden. Dank aan de initiatiefnemers en ga voor een op alle fronten kwalitatief beter product.

 • no-profile-image

  Eric

  Inderdaad een erg mooi verhaal, misschien wel te mooi om waar te zijn. Belangstelling van varkenshouders om aan dit project deel te nemen zal er zeker zijn, zeker met de aangekondigde rendementsverbetering in het vooruitzicht. Vion kan nu laten zien wat ze waard is door ervoor te zorgen dat de meerprijs bij de mester terecht komt. Maar laten we allereerst met beide voeten op de grond blijven, de macht van AH en Vion samen doet niet meteen het beste vermoeden. Ik wacht af.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Het verleden heeft aangetoond dat AH geen erge betrouwbare klant is,eind jaren 90 is er ook een speciaal AH vlees in de markt gezet met Vion wat van de ene op de andere dag verviel omdat AH er per vierkante meter winkel oppervlak niet voldoende aan verdiende.Nieuwe tijden nieuwe kansen maar let vooral op wat de geschiedenis ons geleerd heeft. Zonder een waterdicht contract en zonder een onafhankelijke organisatie die de meerkosten en de winstverdeling bepaalt met evenredige invloed van alle partijen zou ik er nooit aan beginnen,anders zou je afhankelijk van de eisen voor dit AH vlees en de situatie op je eigen bedrijf deelname kunnen overwegen.

 • no-profile-image

  lekkere pr

  Vion en Albert, lekker betrouwbare partners..... Ik ga voor rendemant en wens een iedere veel succes met dit zoveelste poging wat gedoemt is te mislukken. De meerprijs zal worden doorberekend hahahah maw de boer verdient weer niets.....

 • no-profile-image

  Han

  Waar zijn de boeren in dit verhaal?? Zijn en blijven ze de vrije leveranciers?? De groep die vandaag en morgen lekker gemaakrt worden met een plus prijs en dan na verloop van tijd heeft de inkoper van VION een "over" aanbod. Gevolg weg plus prijs!!
  Ik kan de boeren adviseren te zorgen een vinger in d epap te krijgn over productie eisen, hoevelheid en bescherming van het GEZAMELIJKE MERK!!!

 • no-profile-image

  opzichter

  Mooi verhaal maar AH melkt Vion uit en Vion weer de vleesvarkenshouders. Als Vion echt grote jongen wil zijn moeten ze zelf (marktgericht)concept in de markt zetten en dit aan de supermarkten aanbieden. Nu rennen ze weer achter de mogelijke zak geld van AH aan.

 • no-profile-image

  Leo

  "Tussensegment"
  We moeten als varkensvleesproducenten onszelf distancieren van het voorstel om varkens volgens het tussensegment te produceren. We moeten het gangbare zoals we op dit moment aan het produceren zijn niet onderuithalen door de absurde verhalen die ons worden opgelegd door een regering die zich wel heel erg laat intimideren door een partij voor de dieren en de dierenbescherming.
  Als we onszelf weer laten overhalen om het nog beter te doen helpen we bv AH en consorten aan een beter imago en onszelf aan een zwakkere verwaarding van het gangbare produkt. Ik denk dat het verstandig is om te zeggen; Sorry AH, als jullie nog meer eisen stellen aan ons product zonder ervoor te willen betalen, dan ga het product maar ergens anders halen. Als het gangbare al niet op een fatsoenlijke manier verwaard kan worden zodat er voor de producent een redelijkl inkomen uit te halen is, dan zal het met een ander segment ook niet lukken.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.