Home

Achtergrond

Vier miljoen voor projecten voor veiliger ov

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) hebben donderdag 4 miljoen euro beschikbaar gesteld om de veiligheid in het openbaar vervoer te vergroten.

Het geld is voor slimme projecten als bijvoorbeeld vliegende brigades die voor betere handhaving in het ov kunnen zorgen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het idee voor de vliegende brigades is afkomstig van de werkgroep onder leiding van Ruud Vreeman (oud-burgemeester van Tilburg) die maatregelen uitwerkte om agressie en geweld in het openbaar vervoer in te dammen. De groep ging aan de slag na incidenten waarbij onder meer twee NS'ers op station Almere-Centrum werden mishandeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.