Home

Achtergrond

Verwerking Danish Crown plat door sneeuwval

Een groot deel van de slachterijactiviteiten van Danish Crown wordt sterk gehinderd door zware sneeuwval in Jutland.

Het slachterijbedrijf in Sæby met een hakencapaciteit van 45.000 varkens per week lag woensdag geheel stil terwijl de verwerking in de vestigingen in Herning met normaal 31.000 varkens per week, Esbjerg (55.000 per week) en Horsens (93.000 per week) op een laag pitje moest worden gezet. De aanvoer van varkens is buitengewoon moeilijk en deels onmogelijk. Ook het personeel kan de slachterijen niet bereiken en blijft daarom thuis, zo meldt het concern.

In met name Noord-Jutland veroorzaken de grote hoeveelheden sneeuw tevens in de melksector aanzienlijke problemen. Zuivelbedrijf Arla Foods kan bij veel leveranciers de melk niet afhalen en ook de distributie ondervindt hinder. Negen distributieroutes kunnen niet worden gereden waardoor 175 supermarkten niet worden bevoorraad. Tot dusver is 140.000 kilo melk verloren gegaan doordat tankwagens vast kwamen te zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.