Home

Achtergrond 10 reacties

'Verspreiding Q-koorts is geen bioterreur'

De Q-koortsbacterie Coxiella burnetii kan gebruikt worden als bioterroristisch wapen.

Dat antwoordt minister Gerda Verburg (LNV) op vragen van Marianne Thieme (PvdD). Maar de risico’s daarvan zijn anders dan bij ongerichte en onopzettelijke verspreiding van de bacterie vanuit de geitenhouderij. Verburg wijst de kritiek van de hand dat het kabinet had kunnen weten van de risico’s op Q-koorts: nooit eerder kwam de ziekte in deze omvang voor, en veel is nog niet bekend over de ziekte.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Verburg moet haar mond houden. De Kamer hoort nu kamerbreed aan zet te zijn en die moet een diepgaand onderzoek gaan instellen naar alles wat met LNV en virale/bacteriële ziekten van doen heeft. No time to waste!

 • no-profile-image

  Als de Geiten geruimd zijn

  Q-koorts. Deze ziekte kwam altijd al voor, maar de laatste paar jaar is er pas aandacht aan besteed. Wat is het werkelijke probleem? Dat er teveel geitenboeren zijn? De mestwet? Ik denk eerder aan Inquisitio "caprinae" pravitatis Neerlandica, of moet eigenlijk "caprinae" vervangen door "agricolae"?! Mevrouw Verburg, weet wat u doet! U beweerde in een interview over Q-koorts: "We weten NIET van welke bacteriën je besmet raakt" en " Melkgeiten scheiden miljarden Q-koortsbacteriën uit, honden en katten maar enkele" Waarom deze laatste onwaarheid, mevrouw Verburg? ( <> ) Met ingang van 1 februari worden geruimde Geitenbedrijven gecontroleerd en evt. weer geruimd, alle rammen en bokjes worden afgemaakt, ziek of niet, voor de zekerheid? Is uw slogan soms "opGERUIMD STAAT NETJES"? Errare humanum est, perseverare diabolicum!

 • no-profile-image

  Han

  Zou Thieme voorkennis hebben in dezen??
  Komt het gevaar uit en andere hoek dan in onderstaande reacties wordt gesuggereerd?
  Zou goed zij om te weten.

 • no-profile-image

  down under

  "Geloof is aannemen wat wij niet zien, en de beloning voor geloof is zien wat wij aannemen" ---- Effe een quote van de site van de 7e dag adventisten geplukt. Zegt genoeg over hun gedachten goed, wat wij denken wat waar is is de waarheid!

 • no-profile-image

  dirk

  Herkauwer,denk je nu echt dat de onderste steen ooit boven komt aangaande alle ruimingen?Dream on!Al vullen we hier nog 10 jaar alle postings mee:Effect nul komma nul!Helaas!Er gaat nu wel haast gemaakt worden met boeren ruimen let maar op ,er zullen meerdere "dingen "gaan gebeuren in een korte tijd,want alle wetgeving ten spijt,er zijn nog steeds een paar boeren teveel naar hun zin!Let ook op het nu lopende huisartsenonderzoek in zuid-oost brabant naar de effecten van de veehouderij,die uitkomsten zijn voor mij althans, heel erg voorspelbaar,deze resultaten zullen fataal worden voor de hele sector!Alle draaiboeken daarvoor zijn al bekend!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zou best eens kunnen Han, want vandaag ruimde men zonder veel vormen van proces biina alle bomen en struiken in Boskoop. omdat er een paar Oostaziatische Boktorren zijn losgelaten. Door wie? En wie ontdekt dat nu in een koude winter en bij min vijftien? Vragen, vragen, vragen!
  En de brave burgerij liet gewoon al hun prachtige bomen en heesters slopen. Zovér heeft het al kunnen komen in dit land!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Wat het werkelijke probleem is? Daarover schreef ik direct of indirect al twee dossiers: "de Pestvogels van Veerman" en "Wachten op de Pandemie". LNV is al jarenlang bezig met het wegsaneren van veehouderijen om ruim baan te maken voor mega-ondernemingen, agri-mainports en gigaproductie-units. Vanaf 1997 worden veterinaire ziekten (varkenspest, MKZ, vogelgriep, blauwtond, Q-koorts) listig uitgemolken om hele sectoren ijskoud de nek om te draaien. Daarom gaat het nu zoals het gaat en zal daaraan pas een einde komen als het Parlement op de noodrem trapt en een diepgaand onderzoek start.

 • no-profile-image

  Als de geiten geruimd zijn

  Q-koorts. Deze ziekte kwam altijd al voor, maar de laatste paar jaar is er pas aandacht aan besteed. Wat is het werkelijke probleem? Dat er teveel geitenboeren zijn? De mestwet? Ik denk eerder aan Inquisitio "caprinae" pravitatis Neerlandica, of moet eigenlijk "caprinae" vervangen door "agricolae"?! Mevrouw Verburg, weet wat u doet! U beweerde in een interview over Q-koorts: "We weten NIET van welke bacteriën je besmet raakt" en " Melkgeiten scheiden miljarden Q-koortsbacteriën uit, honden en katten maar enkele" Waarom deze laatste onwaarheid, mevrouw Verburg? ( <> ) Met ingang van 1 februari worden geruimde Geitenbedrijven gecontroleerd en evt. weer geruimd, alle rammen en bokjes worden afgemaakt, ziek of niet, voor de zekerheid? Is uw slogan soms "opGERUIMD STAAT NETJES"? Errare humanum est, perseverare diabolicum!

 • no-profile-image

  Griet-Jan

  Wat is de rol van de Rabobank? Jaren geleden kocht ze oude scheepswerven op (69 procent aandelen). Ze streek al wat denkbaar is aan subsidies op voor het "industrieel erfgoed". Ze ging zaken doen met het Midden Oosten en China. Daar bleek al snel dat de Chinezen typisch Nederlandse (bagger)schepen namaakten als het branden van CD's. De EU sloot de subsidiekranen en nu is de grootste scheepswerf uit Sliedrecht en omgeving (lees Rabobank) actief met 2 scheepswerven in China, bezig de derde te openen en uiteraard, de Nederlandse werf tijdelijk te sluiten. Geen orders....maar wel volop in China. Ze kunnen toch niet meer plukken van Jan met de pet door het graaien van subsidies. Ook de directie van deze scheepswerf (die vanwege financiën moet sluiten) had zich rijkelijk beloond met exorbitante winstuitkeringen en bonussen. Nu volgt de land-en tuinbouw. We zullen nog veel meer meemaken op dit gebied. De vrije markt zonder toezicht en met idioot hoge subsidiestromen is verplaatst. Wij moeten voor ons industrieel erfgoed naar China en straks voor land- en veeteelt naar Argentinië en overige landen. Ze willen gentech. invoeren (en cisgenese). Kost wat kost en zullen daarvoor over lijken gaan. Dit wordt een ongekende revolutie met de gewone man die de dupe zal worden van dit wanbeleid van ...Rabobank, CDA, LNV en LTO.

 • no-profile-image

  linda

  Zomaar een citaat uit de weblog van de door LNV gehate Thieme: "Morgenochtend weer een spoeddebat over het Q koorts drama. Ministers Verburg en Klink gaan steeds meer dieren afmaken. Nu moeten ook alle bokken gedood worden. Het is echt vreselijk wat er nu met de botte bijl besloten wordt, zeker als je beseft dat het allemaal niet nodig was geweest. Dit kabinet en de kabinetten daarvoor hebben alle ruimte gegeven aan boeren om massaal en intensief geiten gaan te fokken in de vee-industrie. Dit kabinet heeft de locaties van de besmette bedrijven al die tijd geheim gehouden, het publiek niet voorgelicht. Dit kabinet heeft ondanks de duizenden Q-koorts patienten geweigerd een fok- en vervoersverbod in te stellen. Dit kabinet heeft het voorzorgs-principe aan haar laars gelapt. Geld ging voor volksgezondheid, sectorbelangen voor ethiek en dierenwelzijn."

  Read more: <>

  Nergens foto's in de krant of reportages over de ruimingen. De pers zwijgt. De petitie van amper 1000 handtekeningen verzameld via AGD wordt genoemd, de 40.000 door PartijvoordeDieren ingezameld in 'no time' wordt genegeerd!
  hoe lang blijven agrariers nog doof en blind?

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.